Mark Hofman
Mark Hofman Tech 28 jan 2019

Oppo zet Galaxy S10 feature in ander daglicht

De Samsung Galaxy S10 zal voorzien zijn van een uniek scherm. Het toestel krijgt namelijk een Infinity-O notch van de producent, welke we in de Galaxy A8s al konden bewonderen. Maar waar de ‘hole-punch’ in dat specifieke voorbeeld op slechts een manier gebruikt werd, komt Oppo met een alternatief. Is dit hoe we Infinity-O gaan zien in de S10?

Oppo patent toont alternatieve werking Galaxy S10 feature

Samsung‘s eerste smartphone met een “gat” in het display is de Galaxy A8s. Het toestel, welke alleen in China te krijgen is, zal in Europa zijn opwachting maken als de A9 Pro. Al komt dat toestel ook met een tweede unieke feature. In een video, welke vorige week verscheen, kregen we de werking van de inkeping te zien. Maar waar we het gevoel hadden dat het gebruik van de ‘hole-punch’ exact hetzelfde zou werken in de Galaxy S10 als in de A8s, toont Oppo dat er alternatieven zijn. Dit wordt duidelijk uit patent van de producent.
Oppo heeft een patent ingediend met de naam ‘Mobile phone with app icon interface’ en toont een handset met een ‘hole-punch’ display. Waar je bij de Galaxy A8s toegang krijgt tot de camera wanneer je naar beneden swiped vanaf het gat, werkt dat hier iets anders. Oppo toont in het patent dat er een app-icoon in de linker bovenhoek van het scherm zit, waarbij een app zich om het gat van de camera begeeft. Wanneer je deze aanklikt, opent de camera zich vanzelf. Wanneer je op het icoon drukt en naar rechts swiped, zal de camera-app weer sluiten.
Oppo Hole Punch Notch Galaxy S10
In een tweede bijlage is een andere variant van de feature te zien. In dit geval staan er vijf iconen in de bovenste rij van de smartphone, waarvan de camera-app wederom om de ‘hole-punch’ zit. Wanneer je op de iconen naar rechts veegt ,zijn al snel andere iconen te zien. We krijgen het idee dat je hiermee de bovenste rij apps kunt wijzigen. Echter blijkt uit het patent dat de camera-app altijd op dezelfde plek blijft zitten, waardoor deze te openen is vanuit de hole-punch.

De eerste van Oppo

Wanneer we de eerste Oppo smartphone zien met de ‘hole-punch’ is op dit moment nog niet bekend. Wel is de verwachting dat de producent haar eerste toestellen tijdens MWC 2019 gaat introduceren. Op dit moment gaat het gerucht dat dit de Oppo F19 en F19 Pro zullen zijn, maar niets is op dit moment bevestigt. Mochten alle geruchten overigens waar zijn, dan kunnen we naast de hole-punch ook nog andere opvallende features verwachten. Zo gaan we uit van een indrukwekkend camerasysteem met 10x optische zoom en een vingerafdrukscanner in het scherm.
Oppo Hole Punch Notch Galaxy S10
Nogmaals, niets is officieel. Welke toestellen verschijnen en in welke vorm, zien we tijdens MWC 2019.
Reageer op artikel:
Oppo zet Galaxy S10 feature in ander daglicht
Sluiten