Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Gadgets 10 december 2019

Oppo gaat de strijd aan met Microsoft: eigen AR-bril onthuld

Tijdens het eigen Inno evenement in Shenzhen (China) heeft Oppo vandaag een eigen augmented reality-bril aangekondigd. Gewapend met de AR Glass, zoals de bril heet, zal het bedrijf ongetwijfeld de concurrentie aangaan met de HoloLens van Microsoft.

De wearable heeft veel weg van de augmented reality-brillen die bedrijven als Magic Leap op de markt hebben gebracht. De AR Glass van Oppo maakt dan ook gebruik van een fisheye camera, 3D reconstructie technologie en diffractive waveguide-technologie. Met deze samenstelling is het mogelijk om 3D-elementen in een zo groot mogelijke ruimte te projecteren.

Oppo AR Glass gaat voor een meeslepende ervaring

Tijdens de onthulling van de AR Glass maakt Oppo ook direct duidelijk dat de bril gebruik maakt van 3D Surround Sound. Dit doet het bedrijf om de gebruiker een “meeslepende ervaring” te bieden. Qua uiterlijk is er eigenlijk weinig schokkends te vinden op de bril. Het heeft qua ontwerp en indeling van onderdelen veel weg van de HoloLens die Microsoft op de markt heeft gebracht. Op het eerste gezicht lijkt het grote verschil hem vooral in de brillenglazen te zitten.

Oppo laat weten dat het op dit moment druk bezig is met de ontwikkeling van content, games en andere diensten voor de AR Glass. Buiten dat was er weinig informatie te vinden tijdens het evenement. Oppo komt later met een releasedatum en een verkoopprijs van de AR Glass.

Er was nog meer tijdens het Inno evenement

Het Inno evenement draaide overigens niet alleen maar om de AR Glass. Er zijn ook nog twee andere producten aangekondigd tijdens de presentatie.

Zo liet het bedrijf weten dat het met een “intelligente 5G management” router op de markt komt. Deze router biedt ondersteuning voor Bluetooth, ZigBee en Z-Wave technologieën. Op die manier wordt de router een smart hub voor apparaten die gebruiken maken van internet-of-things (IoT). In de 5G router is uiteraard ook een Snapdragon X55 modem te vinden, om de ondersteuning voor 5G ook echt te kunnen bieden. Verder laat Oppo weten dat het apparaat tot wel honderd verschillende apparaten kan ondersteunen, maar dat aantal zal in de toekomst nog gaan groeien.

Het tweede product dat gelanceerd werd was een smartwatch. Oppo vice president Levin Liu zei op het podium dat “smartwatches een extensie worden van onze smartphone met veel sensoren, kunstmatige intelligentie en deep learning”. Vervolgens wilde de beste man op het podium geen details delen over het slimme horloge. Wel weten we dat Oppo de lancering van deze smartwatch op de planning heeft staan voor het eerste kwartaal van 2020.

Reageer op artikel:
Oppo gaat de strijd aan met Microsoft: eigen AR-bril onthuld
Sluiten