Oppo onthult “beste instap-smartphone”

De Chinese smartphonemaker Oppo probeert net zoals Xiaomi zijn smartphones uit te rusten met premium specificaties, terwijl gebruikers daar toch niet de hoofdprijs voor hoeven te betalen. Dit concept neemt Oppo nu nog een stapje verder met de pas onthulde Oppo AX5s. Naar eigen zeggen zou dit de beste instap-smartphone op de markt zijn.

Vlaggenschepen niet voor iedereen

Oppo geeft aan dat ze net zoals de rest van de smartphonemakers ook de ogen gericht hebben op 5G devices en hier zelfs een leider in zouden zijn. Maar terwijl ze zich opmaken voor een nieuw tijdperk in de smartphonewereld, begrijpen ze dat vlaggenschepen toch vaak met behoorlijke prijskaartjes komen en dat niet iedereen zich die luxe kan veroorloven.

Oppo AX5s

Budget smartphone met innovatieve features

Aan de andere kant begrijpen ze ook dat het kiezen van een budget smartphone vaak meteen ook betekent dat gebruikers helaas niet aan de slag kunnen met innovatieve features. Daarom heeft het bedrijf de AX5s ontwikkeld. De nieuwe smartphone zou uitgerust zijn met innovatieve features die we van de vlaggenschepen kennen, maar dan verpakt in een kleine en krachtige toevoeging aan het assortiment.

Oppo AX5s

Oppo AX5s

De Oppo AX5s is uitgerust met een 6,2 inch display met een resolutie van 720 x 1520 pixels, een screen-to-body ratio van 89,35 procent en een waterdruppel notch aan de bovenkant. Onder de motorkap vinden we een Mediatek MTK6765 processor in combinatie met 3GB RAM en 64GB opslagruimte. Deze opslagruimte is weer verder uit te breiden met een geheugenkaartje. Aan de achterkant is de smartphone uitgerust met een dubbele cameramodule, bestaande uit een 13 megapixel en 2 megapixel lens. Aan de voorkant vinden we weer een 8 megapixel camera voor je selfies.

Oppo AX5s

Grote batterij en kunstmatige intelligentie

Onder de motorkap vinden we ook een4230mAh batterij, welke goed zou moeten zijn voor 13,5 uur aan video playback. Het toestel zou extra zuinig omgaan met de batterij, dankzij de inzet van kunstmatige intelligentie. De Smart Scan feature zorgt er weer voor dat je onder andere visitekaartjes en documenten kunt inscannen en vervolgens de tekst ook nog kunt bewerken. Naast Smart Scan is de Oppo AX5s ook nog uitgerust met de Smart Bar tool. Hiermee kun je onder andere makkelijk tussen verschillende apps switchen en efficiënt berichtjes beantwoorden.

Later deze maand zal de smartphone worden uitgebracht voor omgerekend 265 euro, maar het is nog wel de vraag of en wanneer we hem in Nederland kunnen verwachten. Onlangs heeft Oppo ook de Reno smartphone onthuld, die juist weer een premium device is. Hier heeft Oppo niet voor een notch gekozen, maar voor een bijzondere pop-up selfiecamera.

 

iTWire

Reageer op artikel:
Oppo onthult “beste instap-smartphone”
Sluiten