Oppo Find X-opvolger schuift begin 2020 omhoog

De Chinese fabrikant Oppo heeft bekendgemaakt dat de opvolger van de Oppo Find X, de Oppo Find X2, begin 2020 uitgebracht wordt. Het toestel wordt onder meer voorzien van de nieuwste Qualcomm-processor en ondersteuning voor het 5G-netwerk.

De Oppo Find X die vorig jaar uitgebracht werd, deed het goed bij pers en publiek met zijn gemotoriseerd cameramechanisme (dat omhoog en omlaag schuift) en gigantische scherm. De telefoon heeft een screen-to-body-ratio (de verhouding tussen het scherm en de rest van de oppervlakte van de telefoon) van 93,8 procent; dat is een percentage dat eind 2019 nog steeds indrukwekkend is.

Oppo Find X2 komt eraan

In een persbericht heeft de fabrikant donderdag laten weten dat de Oppo Find X2, de opvolger van de Oppo Find X, begin 2020 verwacht mag worden. Het is de bedoeling dat de telefoon op elk vlak verbeterd wordt. Zo is inmiddels bevestigd dat het toestel de nieuwe Qualcomm-processor krijgt, namelijk de Snapdragon 865, en ondersteuning voor 5G-netwerk. Dat laatste is niet gek, aangezien de fabrikant actief proeven uitvoert met bijvoorbeeld T-Mobile voor dat nieuwe netwerk.

Oppo find x review
De Oppo Find X. (Bron: Want)

Bovenstaande details zijn bevestigd, maar de redactie van Pocketnow heeft extra informatie in handen. Zo zal de fabrikant zich focussen op de verversingssnelheid van het scherm (maar is nog niet duidelijk hoe hoog die zal zijn), evenals de kleurenweergave en de ondersteuning voor high dynamic range (hdr).

Verbeteringen voor de camera

De Oppo Find X heeft dus een opmerkelijk camerasysteem, met zijn gemotoriseerde en uitschuifbare cameramodule, en het lijkt erop dat de Find X2 die ook krijgt. Uiteraard met verbeteringen voor die camera. Zo moet de kwaliteit van de zoomfunctie omhoog gaan en krijgen we een betere nachtmodus tot onze beschikking. Hiervoor zou het Chinese bedrijf samenwerken met Sony. Dat is niet vreemd, omdat die Japanse fabrikant met allerlei grote en kleine smartphonemerken samenwerkt aan de camerasystemen.

Verder moet de capaciteit van de accu omhoog gaan en zouden we de Oppo Find X2 sneller kunnen opladen. Wanneer het toestel aangekondigd wordt, is niet duidelijk. Maar de kans is groot dat dit tijdens of na Mobile World Congress 2020 gebeurt. Die beurs vindt plaats in februari.

Oppo (persbericht)

Reageer op artikel:
Oppo Find X-opvolger schuift begin 2020 omhoog
Sluiten