David van Benthem
David van Benthem Smartphones 6 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

OPPO stoot Xiaomi en Huawei nu al van de troon met de beste camera

OPPO heeft bij de onthulling van zijn Find X2 serie aangekondigd de beste smartphonecamera in handen te hebben. Benchmarker DxOMark bevestigt dit met zijn eigen tests. Het gaat om de Find X2 Pro.

De Find X2 serie bestaat uit twee telefoons: de Find X2 en de Find X2 Pro. De toestellen beschikken allemaal over een driedubbel camerasysteem. De camera presteert volgens DxOMark beter dan de Mate 30 Pro van Huawei en de Mi 10 Pro van Xiaomi.

OPPO presenteert indrukwekkende camera’s

De Find X2 Pro heeft twee 48 megapixel lenzen, waarvan er een voor Ultra Wide foto’s is gemaakt en de ander bedoeld is voor wide-angle foto’s. Beide camera’s worden aangevuld met een periscope lens van 13 megapixel. Met de periscope lens moet je tot 10 keer kunnen zoomen met de zogeheten Hybrid Zoom. De gewone Find X2 heeft ook een 48 wide-angle camera. De andere twee camera’s verschillen. Het gaat om een 13 megapixel telefotolens en een 12 megapixel ultrawide camera.

OPPO heeft van de telefoons echte vlaggenschepen gemaakt. De telefoon beschikken allebei over de nieuwste Snapdragon 865 processor, die op beide toestellen wordt aangevuld door 12GB werkgeheugen. Het scherm zal ook aanspreken met een 1440p resolutie en een refresh rate van 120 Hz. De Find X2 laat daarnaast razendsnel op en heeft een verborgen vingerafdrukscanner. OPPO claim met SuperVOOC 2.0 je telefoon binnen 40 minuten volledig op te kunnen laden. Dat is mogelijk doordat de oplader een vermogen van 65W heeft. Met een batterijcapaciteit van 4260 mAh heeft de Find X2 daarnaast een batterij van formaat.

Xiaomi Mi 10 Pro
De Xiaomi Mi 10 Pro heeft niet meer de beste camera (Afbeelding: Xiaomi)

Ideaal voor de videomaker

Om de cameraliefhebber te verleiden biedt OPPO een uitgebreid videobewerkprogramma aan met SoLoop. Zo kan je video’s inkorten en muziek of ondertiteling eraan toevoegen.

De OPPO Find X2 gaat 999 euro kosten in Europa. Wil je het beste van het beste hebben, dan betaal je 1199 euro voor de Find X2 Pro. In Nederland is OPPO een exclusieve samenwerking aangegaan met T-Mobile. Bij de telecomprovider kan je het toestel zowel met een abonnement als los toestel kopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
OPPO stoot Xiaomi en Huawei nu al van de troon met de beste camera
Sluiten