Mark Hofman
Mark Hofman Tech 25 feb 2019

Oppo toont opvouwbare Huawei Mate X lookalike

Dat de opvouwbare smartphone in 2019 zijn opwachting maakt, mag inmiddels wel duidelijk zijn. Vorig week onthulde Samsung de Galaxy Fold en ook op het Mobile World Congress is het raak. Verschillende producenten komen met een opvouwbare smartphone, waaronder Huawei’s Mate X. Een toestel waar Oppo, met zijn opvouwbare prototype, zich sterk door heeft laten inspireren. 

Oppo toont opvouwbare Mate X lookalike

Het Mobile World Congress (MWC 2019) is in volle gang in Barcelona. Zoals verwacht zijn er niet alleen aanzienlijk veel 5G smartphones aanwezig op de beurs, maar zien we ook verschillende opvouwbare toestellen. Zo introduceerde Huawei de Mate X, die ontzettend veel indruk wist te maken, en komt Oppo ook met een eigen variant. Afgelopen weekend onthulde de producent alles over 5G, maar bleef het wel pittig stil over dat opvouwbare toestel waar we al tijden van weten dat hij in de maak is. Gelukkig is social media, en Oppo’s president, de redding.

Brian Shen, Global VP en China President van Oppo, heeft op social media een aantal productfoto’s gedeeld van het opvouwbare toestel. De foto’s zouden ontzettend indrukwekkend zijn als ze vorige week het daglicht zagen in plaats van nu. Want waar we vorige week nog geen kennis hadden van de Huawei Mate X, hebben we dat nu wel. En dat opvouwbare toestel van Oppo, dat lijkt verdomd veel op de variant van Huawei.

Uiteraard hebben we in beide gevallen te maken met een toestel dat nog niet klaar is voor massaproductie. Toch voelt de Huawei Mate X een stuk meer “voltooid” aan dan het opvouwbare toestel van Oppo. Die laatste producent heeft eerlijk toegegeven dat het geen idee heeft of het opvouwbare toestel een aanwinst is voor de gebruikerservaring. De kans dat dit specifieke opvouwbare model het daglicht niet ziet is dus aanwezig. Hoe de naamloze Oppo smartphone zichzelf gaat onderscheiden van de Huawei Mate X is nu dus nog niet bekend. Dat het een interessante strijd wordt, mag overigens duidelijk zijn.

Stap verder dan Samsung?

Afgelopen woensdag wist Samsung de show te stelen met de Galaxy Fold, maar het gouden randje is sinds MWC 2019 wel weg voor de producent. Omdat de producent de eerste was wist het hoge ogen te gooien met indrukwekkende technologie, maar de varianten van Huawei en Oppo weten het toch iets beter aan te pakken. Althans, als we de huidige beelden mogen geloven. Want waar Samsung overduidelijk bezig is geweest met een opklapbare tablet in plaats van een opvouwbare smartphone, is dat wel het geval bij de Huawei Mate X en Oppo. De producenten weten daadwerkelijk brede OLED schermen te hanteren wanneer het apparaat is “smartphone” modes is.

Oppo Huawei Mate X opvouwbare

De Huawei Mate X mag op dat gebied overigens wel een poging doen tot massa productie. De Oppo smartphone is daar nog niet klaar voor, maar Huawei zou de strijd met Samsung makkelijk aan kunnen gaan. Al moeten we ons wel blijven beseffen dat opvouwbare smartphones ontzettend duur zijn en nog in de kinderschoenen staan. De markt is wat dat betreft misschien nog niet ontwikkeld genoeg om echt een strijd aan te kunnen gaan. Maar dat het een interessante ontwikkeling is mag duidelijk zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oppo toont opvouwbare Huawei Mate X lookalike
Sluiten