Ilona Braam
Ilona Braam Tech 30 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Oppo werkt aan ultieme oplossing voor de notch

Met de introductie van steeds verder uitstrekkende displays, kwamen smartphonemakers voor verschillende problemen te staan. Als eerste realiseerden ze zich dat er geen plek meer was aan de voorkant voor een fysieke vingerafdrukscanner en verdwenen de scanners naar de achterkant van de toestellen. Inmiddels lijkt iedereen de in-display vingerafdrukscanner onder de knie te hebben en zijn we aangekomen bij het volgende probleem: de selfiecamera. Ook die past eigenlijk niet meer aan de voorkant met als gevolg de introductie van de notch. Oppo werkt echter aan een oplossing hiervoor en wil net als de vingerafdrukscanner ook de selfiecamera onder het display gaan verwerken.

Verschillende notch-oplossingen

Dit jaar hebben behoorlijk wat Android smartphonemakers op hun eigen manier de notch van Apple overgenomen aan de voorkant van hun toestellen. Sommige bedrijven experimenteerden met andere oplossingen, zoals een pop-up camera of zelfs alleen een camera aan de achterkant. Dat laatste zien we bijvoorbeeld bij de Nubia X, waarmee je je selfies met de hoofdcamera maakt en het tweede display aan de achterkant.

Oppo F9 met notch

In-display camera in 2020

Oppo probeert echter de notch te omzeilen door de camera “gewoon” in het scherm te verwerken. De smartphonemaker verwacht er tegen 2020 klaar voor te zijn om de technologie op grote schaal te kunnen inzetten. Qua tijdschema komt dit ook overeen met een schatting van de leaker Ice Universe, welke verwacht dat ook Samsung in 2020 klaar zal zijn voor een in-display selfiecamera. Op het moment zou de technologie echter nog in de kinderschoenen staan.

Naast de selfiecamera zou Oppo ook werken aan het kunnen verwerken van een infraroodscanner en dot projector onder het display. Deze zijn nodig voor geavanceerde gezichtsherkenning à la Apple’s Face ID. En hoewel Apple de notch heeft geïntroduceerd, zou ook de iPhonemaker bezig zijn met een oplossing voor een notchloze iPhone. Zo laat een patent uit 2016 een smartphone zien met alleen een klein gaatje in het display, dat veel weg heeft van Samsung’s Infinity O scherm.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BGR

Reageer op artikel:
Oppo werkt aan ultieme oplossing voor de notch
Sluiten