Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gadgets 22 sep 2020

OPPO lanceert gloednieuwe ‘Apple Watch’ met ECG functionaliteit…

Vroeger was het zo dat je soms beter dingen kon jatten dan dat je het zelf kon bedenken. Maar vandaag de dag lijkt die gedachte een beetje door te slaan. Zo gaat het Chinese OPPO binnenkort zijn eigen ‘Apple Watch’ onthullen.

Uiteraard is het geen echte Apple Watch. OPPO spreekt zelf over de OPPO Watch, maar deze lijkt zoveel op het model van Apple dat het bijna een schaamteloze kopie is. Deze maakt gebruikt van ECG, waardoor je kunt aflezen hoe het met je hart gaat.

De OPPO Apple Watch komt er aan

Deze Apple Watch-kopie moet op 24 september worden uitgebracht. Opvallend aan de OPPO Watch is dat hij door de China Drug Administration is geclassificeerd als een Class II medical device. Dat heeft dus te maken met de ECG-functionaliteit van de smartwatch. Destijds was de smartwatch van Apple de eerste die over zo’n functionaliteit beschikte, maar daarna waren het al bedrijven als Fitbit en Samsung die met ECG kamen. OPPO is nu de eerste die de functie binnen het Wear OS uitbrengt, het systeem van Google.

OPPO Watch (Afbeelding: Opp0)

Naast het feit dat de OPPO Watch gebruik maakt van ECG is het ook een smartwatch die qua vorm ons erg doet denken aan de Apple Watch. Op hun eigen Weibo-kanaal brachten ze de bovenstaande afbeelding uit. Als je niet beter weet, dan denk je dat het over de smartwatch van Apple gaat. De smartwatch werd in maart van dit jaar al aangekondigd en komt met een 1,91 inch AMOLED dual-curved scherm. Deze is voorzien van 326ppi en een 100% wide color gamut display. Mocht je er mee naar het zwembad gaan, dan is het goed om te weten dat hij een 50-meter swim-gade water resistance heeft. Verder werkt hij met eSIM, kent hij dual Qualcomm Snapdragon en Apollo chips en heeft hij een flinke batterij. In de smart mode gaat hij zo’n 40 uur mee. Maak je gebruik van de long-range mode, dan gaat hij zelfs 21 dagen mee voordat je hem moet opladen.

Twee vormen

De OPPO Watch komt in twee vormen. Je hebt een 41 en een 46 mm versie. Verder kent de Apple Watch-kloon fitness tracking, geeft hij aan hoe goed je slaapt en komt hij met waarschuwingen wanneer je een tijd inactief bent geweest. De verwachting is dat de smartwatch wereldwijd wordt uitgerold.

Reageer op artikel:
OPPO lanceert gloednieuwe ‘Apple Watch’ met ECG functionaliteit…
Sluiten