Met Oppo heb je geen wifi of mobiel netwerk nodig voor je berichten

Een paar dagen geleden onthulde Oppo tijdens MWC 2019 Shanghai vol trots zijn nieuwe oplossing voor de notch. Deze keer was het geen pop-up selfiecamera, maar een cameralens verwerkt onder het display. Mogelijk is dit eindelijk de oplossing, maar afgezien van de verstopte camera had de smartphonemaker nog meer spannende dingen te laten zien. Zo hebben ze een nieuwe chat app ontwikkeld, waarmee je zelfs zonder wifi of mobiel netwerk aan de slag kunt.

Oppo MeshTalk

De app gaat onder de naam MeshTalk en gebruikt zoals je zou verwachten een soort maas-systeem om je berichten te versturen. Dat betekent dat je bericht telkens een stukje verder wordt verstuurd via andere smartphones om je heen om uiteindelijk bij de ontvanger terecht te komen. Uiteraard moeten die andere smartphones ook Oppo’s MeshTalk ondersteunen en dan zou je bericht binnen een straal van 3 km naar het volgende toestel gestuurd kunnen worden. We hebben het telkens over een bericht, maar de technologie zou ook werken met spraakoproepen.

Oppo Meshtalk

Handig of niet?

De feature is vooral handig als je bijvoorbeeld in een afgelegen gebied woont of op vakantie gaat in-the-middle-of-nowhere. Je zou denken dat er tegenwoordig overal gewoon wifi is, maar in de praktijk valt dat behoorlijk tegen. En zelfs als je ergens woont waar wifi goed werkt en mobiele netwerken aanwezig zijn, kunnen storingen soms toch voorkomen. Zo was er bijvoorbeeld onlangs nog een storing in de Albert Heijn en konden bezoekers niet pinnen. En vergeet niet de KPN storing van pas niet, waardoor het alarmnummer tijdelijk niet meer bereikbaar was.

Het idee van Oppo voor een mesh netwerk is natuurlijk niet nieuw, maar doorgaans wordt de functie niet direct in het systeem van een smartphone geïncorporeerd. Ook deze Bitcoin wallet werkt met de mesh technologie en kun je dus blijven gebruiken zonder internetverbinding. Daarnaast bestaan er tegenwoordig ook mesh routers voor een beter wifi signaal in huis en binnenkort komt Asus met een nieuw WiFi 6 Mesh-router systeem.

 

BGR

Reageer op artikel:
Met Oppo heb je geen wifi of mobiel netwerk nodig voor je berichten
Sluiten