Dominick Vietor
Dominick Vietor Uncategorized 21 jun 2018

Maak kennis met Oppo; Europa’s nieuwste smartphonemerk

Nederland is een nieuw smartphonemerk rijker. Ja, wéér een. Na OnePlus, Nokia, Xiaomi en ontelbaar veel nichespelers gaat nu Oppo het proberen op de Europese markt. Zo kondigde het merk dinsdag met veel bombarie aan in het Parijse Louvre. Maar wat is dat eigenlijk voor bedrijf, Oppo? In dit artikel lees je het.

Kanshebber

Wat Oppo in ieder geval is, is een goede kanshebber op een permanent plekje in de Nederlandse schappen. Wereldwijd is het al de nummer vier als we Counterpoint mogen geloven. Moederbedrijf BBK, dat je waarschijnlijk vooral kent van OnePlus, is zelfs nummer 1. Dan gaat het om cijfers van OnePlus, Oppo en Vivo gecombineerd.

Je kunt zeggen wat je wilt over de Find X; bijzonder is hij in ieder geval

Als er een bedrijf met slagkracht is, dan is het Oppo dus wel. Bovendien kan men bij zusje OnePlus wat ins en outs over de Nederlandse markt afkijken. Hoewel dat volgens Oppo niet echt gebeurt. Het merk wil zijn eigen pad volgen.

Bijzonder toestel

Hoe dat eigen pad er dan uitziet? Dat is nog even afwachten; voorlopig weten we alleen van de net aangekondigde Find X zeker dat hij naar Nederland komt. Als dat een voorbode is voor wat gaat komen, dan zullen we in ieder geval wat meer flair in de schappen gaan zien. Want je kunt zeggen wat je wilt over de Find X; bijzonder is hij in ieder geval.

Oppo Find X design voorkant

Ik schreef daar al een uitgebreide preview over, maar in twee zinnen komt het hierop neer. De Oppo Find X is met dank aan een uitschuifcamera de smartphone met de hoogste screen-to-body ratio tot nu toe. 93,8% van de voorkant is scherm. Wil je meer weten, dan moet je die preview maar even checken.

Oppo Find X design uitklapcamera

Volledige range

Uiteindelijk is die Find X een tof vlaggenschip en een mooie showcase, maar Oppo is natuurlijk meer dan dat ene toestel. Ze willen er zijn voor alle Europese consumenten en snappen dat er ook mensen zijn die geen behoefte hebben aan een high-endtelefoon. Lekker bezig, Sherlock!

Precieze producten wil Oppo nog niet aankondigen, maar het zegt alvast wel dat de A- en R-lijnen ook naar Nederland komen. Een paar jaar geleden bekeek ik de toenmalige lineup van Oppo al eens. Mijn beeld was overwegend positief, maar de toestellen waren niet bijzonder spannend en de prijzen relatief hoog.

Oppo laat zien te kunnen innoveren en alles wat we daarvan in Nederland mee kunnen pikken is fijn

Hoe dat gaat uitpakken, is natuurlijk de vraag. Een blik op de huidige lineup en prijzen in andere landen kan wel een beeld geven. Dat beeld komt wel enigszins overeen met dat van Huawei: leuke toestellen voor een aardige prijs. Niets heel bijzonders, maar meer een fatsoenlijk portfolio met soms een positieve uitschieter.

Het lijkt me dus wat overdreven om meteen reikhalzend naar het hele assortiment van Oppo uit te kijken. Erg is dat gelukkig niet; met de Find X laat Oppo zien te kunnen innoveren en alles wat we daarvan in Nederland mee kunnen pikken is fijn.

Zo snel als een Lamborghini

Naast de Find X deed Oppo nog een opvallende aankondiging. Het gaat samenwerken met Lamborghini, wat zich in eerste instantie uit in de Oppo Find X Lamborghini Editie. Een smartphone van €1699 die vooral een leuke blikvanger is. Los van een carbonpatroon en Lambo-logo op de achterkant is het toestel bijna hetzelfde. Alleen dan wel zo snel als een Lamborghini. Als we het over opladen hebben, tenminste. Met Super VOOC flash charge heb je ‘m binnen 35 minuten weer vol. Indrukwekkend en handig, maar het is maar waar je je super premium product mee wilt onderscheiden.

Oppo Lamborghini partnership

Belangrijker dan zo’n patsertoestel an sich is natuurlijk de verbintenis met een prestigieus merk als Lamborghini. Net als het sponsorschap van FC Barcelona geen halve maatregel. Het toont wel aan: Oppo is in it for real. Wat dat betreft geef ik ze een goede kans. Meer smartphones zullen er niet door verkocht worden, dus iemand moet die pijn gaan voelen. Hoe het ook uitpakt, een ding is zeker: het komende jaar in smartphoneland wordt weer een interessante.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en aanbiedingen in je mail!
[revue_subscribe]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Maak kennis met Oppo; Europa’s nieuwste smartphonemerk
Sluiten