Ilona Braam
Ilona Braam Smartphones 14 jun 2019

Oppo werkt aan opvouwbare smartphone met pop-up camera

Dit jaar zou het jaar van de opvouwbare smartphone worden en we hebben inmiddels inderdaad verschillende modellen voorbij zien komen. Voorlopig lijken de toestellen echter nog niet helemaal aan te slaan en ziet het ernaar uit dat er voor de smartphonemakers nog wat werk aan de winkel is. Ook Oppo liet eerder dit jaar een prototype zien van een opvouwbaar model, dat overigens veel deed denken aan de Huawei Mate X. Het bedrijf heeft echter meerdere ideeën en onlangs dook een patent op voor een opvouwbare Oppo smartphone inclusief pop-up camera.

Opvouwbare smartphone met pop-up camera

Het patent werd gespot door Let’s Go Digital en werd eind oktober 2018 ingediend bij de Global Design Database van de World Intellectual Property Office (WIPO). Zoals gezegd is er een pop-up camera van Oppo  en dat betekent dat er een bijna randloos design mogelijk is aan de voorkant, zonder dat we te maken hebben met de welbekende notch. In opgevouwen toestand heb je een smartphone van normale grootte in je handen, die aan zowel de voor- als achterkant een scherm heeft. De pop-up camera krijgt in deze configuratie een multifunctionele rol en kun je gebruiken als selfiecamera of als achtercamera, afhankelijk van hoe je de opvouwbare smartphone vasthoudt.

Oppo opvouwbare smartphone

Dubbele camera

Wanneer je het Oppo toestel uitvouwt krijg je uiteraard een soort tablet met wat meer ruimte om bijvoorbeeld je games op te spelen of om een serie op te kijken. Als tablet is de pop-up camera naar je toe gericht en lijk je alleen nog foto’s van jezelf te kunnen maken. Aan de andere kant kun je wel weer Skypen op een groter scherm. De camera-module zou verder uitgerust zijn met twee lenzen, maar veel informatie met betrekking tot specs wordt er niet bijgegeven. Het gaat tenslotte om een design patent.

Oppo opvouwbare smartphone

Dat de opvouwbare smartphone gespot is in een patent betekent overigens ook dat er geen garantie is dat we het Oppo toestel ooit in de echte wereld zullen tegenkomen. De hype rondom opvouwbare toestellen lijkt op het moment wat bedaard te zijn, maar mogelijk worden we weer enthousiast over de telefoons wanneer alle problemen opgelost worden. Zo bleek de Samsung Galaxy Fold toch nog niet helemaal klaar te zijn om in de wereld los te worden gelaten. Deze  hands-on video toont het grootste probleem met de Samsung smartphone.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Let's Go Digital

Reageer op artikel:
Oppo werkt aan opvouwbare smartphone met pop-up camera
Sluiten