Mark Hofman
Mark Hofman Tech 25 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

Twee unieke Oppo Reno varianten officieel ook naar Nederland

Oppo kondigde de, uiterst bijzondere, Reno al een tijdje geleden aan. Echter werd er gistermiddag in Zürich de gehele line-up van de nieuwe serie bekend gemaakt en weten we ook eindelijk wat we in Nederland kunnen verwachten. Niet alleen de Oppo Reno, met bijzondere uitschuifcamera, maar ook de 10x Zoom variant komen naar ons land! 

Oppo bevestigt Nederlandse release voor twee Reno-varianten

Tijdens het launch event in Zürich is de Nederlandse release van de Oppo Reno en Reno 10x Zoom bevestigd. Het “reguliere” toestel zag eerder al het daglicht, maar een lancering in Europa was nog alles behalve zeker. Daar is nu verandering ingekomen nadat Oppo de gehele serie gisteren heeft onthuld. Zo weten we inmiddels dat zowel de 10X zoom als de “normale” Reno het daglicht ziet in onze markt. En daar mogen we best blij mee zijn, want de toestellen hebben wel degelijk iets te bieden.

Waar smartphones in de meeste gevallen gericht zijn op performance, hebben we ook een aantal producenten die zich richten op fotografie. Dit zagen we onlangs bij de Huawei P30 Pro gebeuren en nu ook bij de Oppo Reno-serie. Het bedrijf lanceert twee nieuwe toestellen die niet alleen voorzien zijn van een unieke camera, maar ook indrukwekkende features. Iets dat zeker het geval is met de, de naam zegt het al, 10x Zoom variant van de Reno. Het toestel is voorzien van een triple-camerasysteem waarbij een periscopische zoomlens zit inbegrepen. Door de combinatie van een hybride zoom, een optische en digitale zoom, is de 10x zoom mogelijk zonder enige vorm van kwaliteitsverlies. En dat is uniek in de markt.

Oppo Reno x10 Zoom Nederland

Daarnaast hebben we ook nog de gewone Oppo Reno smartphone, dat niet beschikt over een 10x zoom functie. Echter weet dit toestel je op het gebied van fotografie wel voldoende te bieden. Het camerasysteem beschikt niet over een periscopische zoom , maar wel over een 48 megapixel-camera met een 5 megapixel-dieptesensor. Genoeg materiaal om hoge kwaliteitsfoto’s te produceren.

Oppo Reno: all-screen design met unieke selfiecamera

Echter zit de magie van de Oppo Reno-serie hem volledig in de uitschuifbare camera. Tijdens de onthulling van de Reno, een week geleden, werden de geruchten al bevestigd. Het toestel beschikt namelijk over een selfie-camera die schuin uit het toestel komt wanneer je een selfie wil nemen. Het resultaat: een smartphone zonder enige vorm van een notch of een punch-hole. En dat is tof. Producenten zijn al tijden bezig om all-screen designs te kunnen hanteren in smartphones en een einde te maken aan de notch. Iets waar Oppo inmiddels in geslaagd is.

De selfiecamera van de Reno, en de x10 Zoom, beschikt over 16 megapixel en ziet er dus vrij bijzonder uit. Het is, naast de 10x zoom, precies datgeen wat het toestel uniek weet te maken.

Oppo Reno x10 Zoom Nederland

De reguliere Oppo Reno gaat je €499 kosten en is vanaf 10 mei 2019 beschikbaar. De speciale x10 zoom variant kost €799 en zal begin juni gaan verschijnen.

Meer Tech?

Helemaal gek van Tech en niets willen missen? Dan is onze podcast WantKast zeker iets voor jou! Thomas en Mark bespreken elke week de meest recente ontwikkelingen, het grootste nieuws en ze delen hun ervaringen! Kortom: echt een podcast voor techliefhebbers zoals jij!

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Twee unieke Oppo Reno varianten officieel ook naar Nederland
Sluiten