Ilona Braam
Ilona Braam Smartphones 11 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

Oppo Reno officieel onthuld met bijzondere notch oplossing

Een tijdje geleden besloot de Chinese smartphonemaker Oppo leakers nog aan te pakken voor het verspreiden van beelden van de nog niet uitgebrachte Oppo Reno, maar nu is het dan eindelijk zover: de Oppo Reno is officieel onthuld. Zoals de leaks al voorspelden is er geen notch aanwezig en heeft de smartphonemaker daar een bijzondere oplossing voor gevonden.

Oppo Reno Standard Edition

De Oppo Reno komt in twee verschillende uitvoeringen, namelijk de Reno Standard Edition en de Reno 10X Zoom Edition. Zoals je zou verwachten is de Reno Standard Edition het goedkopere broertje van de twee. Het toestel is uitgerust met een 6,4 inch display en onder de motorkap vinden we een Snapdragon 710 chipset. Deze kun je combineren met 6GB of 8GB aan werkgeheugen en qua opslagruimte is er een versie met 128GB of 256GB. Aan de achterkant vinden we een dubbele cameramodule, bestaande uit een 48 megapixel hoofdcamera en een tweede 5 megapixel lens. Hiermee kun je onder andere 4k video’s opnemen met een snelheid van 30fps.

Oppo Reno Standard Edition

Oppo Reno 10X Zoom Edition

Dan hebben als tweede de Oppo Reno 10X Zoom Edition. De naam verklapt al gedeeltelijk wat we van het toestel kunnen verwachten en inderdaad is er een 10x-zoomcamera van de partij. Deze vinden we in de driedubbele cameramodule aan de achterkant, welke ook uitgerust is met de 48 megapixel lens van het standaard model. Bij de 10X Zoom Edition is de 48 megapixel sensor ook uitgerust met optische stabilisatie. Als tweede er 13 megapixel camera en de module wordt afgemaakt met een 8 megapixel 120 graden groothoeksensor. Met deze module kun je zoals verwacht ook 4k video’s opnemen, maar nu ook met een snelheid van 60fps.

Oppo Reno

Ook de andere specificaties zijn meer premium dan bij de Standard Edition, te beginnen met het grotere 6,6 inch scherm. Onder de motorkap vinden we hier Qualcomm’s Snapdragon 855 chipset en kun je gaan voor dezelfde opties qua werkgeheugen en opslagruimte als bij de Standard Edition. Ook de batterij is hier wat groter en in plaats van met de 3765mAh accu van het kleinere broertje, hebben we hier te maken met een 4065mAh batterij.

Bijzondere pop-up camera

Het meest bijzondere aan de smartphones is de manier waarop Oppo het notch probleem heeft opgelost. Want hoewel we inmiddels al wel gewend zijn aan de inham, willen uiteindelijk toch liever geen hap uit het display. Oppo is daarom gegaan voor een selfiecamera, die aan de bovenkant diagonaal tevoorschijn komt uit het toestel. Ook bij de Oppo Find X van vorig jaar zagen we een pop-up camera, maar toen koos de smartphonemaker er nog voor om de hele bovenkant van het toestel omhoog te laten glijden.

In de schuine pop-up selfiecamera vinden we een flash, maar er is geen ruimte om een 3D gezichtsherkenning feature te implementeren. Wel is er een vingerafdrukscanner om de smartphone te ontgrendelen. Deze vinden we niet aan de achterkant, maar aan de voorkant in de vorm van een in-display vingerafdrukscanner.

Prijzen en beschikbaarheid

De toestellen zijn onlangs is China aangekondigd, maar op 24 april volgt een wereldwijd lanceringsevenement in Zürich Zwitserland. Dan krijgen we waarschijnlijk ook te horen hoe duur de smartphones in Europa worden. We hebben nu al wel de Chinese prijzen, hoewel die meestal niet simpelweg omgerekend kunnen worden om de Europese prijzen te krijgen.

Oppo Reno

Uiteraard gaan we toch aan het omrekenen en voor Standard Edition met 6GB RAM en 128GB opslagruimte ben je omgerekend 396 euro kwijt. De versie met 6GB RAM en 256GB aan opslagruimte kost je 435, terwijl je voor het model met 8GB RAM en 256 opslagruimte 475 euro kwijt bent. Ook bij de 10X Zoom Edition vinden we dezelfde RAM/opslagruimte combinaties en voor het premium toestel ben je respectievelijk 528 euro, 594 euro en 633 euro kwijt.

Een tijdje geleden mochten we ook al kennismaken met de Oppo F11 Pro. Ook deze kwam met een pop-up camera en wat deze info extra interessant maakt, is dat het betekent dat we waarschijnlijk ook bij de OnePlus 7 een pop-up camera kunnen verwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Oppo Reno officieel onthuld met bijzondere notch oplossing
Sluiten