Tech op Tweede Kerstdag: Oppo gaat de Reno3 presenteren

De Oppo Reno3 ziet op 26 december 2019 het daglicht in China, dat maakt Oppo bekend. Terwijl wij ons in Nederland voor de tweede dag op rij een ongeluk eten, presenteert het Chinese bedrijf maar liefst het derde Reno-toestel van dit jaar.

In april dit jaar maakte we voor het eerst kennis met de Oppo Reno, het eerste toestel van de serie. Daar kwam in oktober dit jaar de Reno2 bij. Inmiddels weten we dus dat we het derde toestel in december kunnen verwachten. Het mag duidelijk zijn dat Oppo een smartphone-serie nog nooit zo snel vernieuwd heeft.

Oppo Reno3 ziet op Tweede Kerstdag het daglicht

Wanneer Oppo zo goed als klaar is met het produceren van een telefoon, dan merk je het wel. In de afgelopen weken doken er al verschillende voorproefjes op van de nieuwe smartphone. Foto’s en video’s gaven ons al een goed beeld van hoe het toestel eruit zou komen te zien, maar op Tweede Kerstdag weten we alles over de smartphone.

Uiteraard wil dat niet zeggen dat we niet alvast vooruit kunnen blikken, want de foto’s en video’s hebben ons best veel verteld. Niet alleen op het gebied van het ontwerp van de Reno3, maar ook zeker over de specificaties. Zo weten we dat er een Oppo Reno3 Pro op de markt wordt gebracht, die voorzien is van 5G ondersteuning. Dat heeft uiteraard te maken met het feit dat het 5G-netwerk van China inmiddels in de lucht is.

Daarbij weten we ook dat de Oppo Reno3 beschikt over een Qualcomm Snapdragon 765G processor en dat er een 4050mAh batterij in het toestel zit. Ook zouden er extra antennes in de behuizing van de smartphone zitten, om op die manier het bereik wat te verbeteren.

Smartphone-serie gaat hard

Zoals ik aan het begin van dit artikel al vertelde gaat het vrij hard met de Oppo Reno-serie. Het eerste toestel verscheen dus in April, waar iets later overigens ook een FC Barcelona editie van verscheen. Dominick was namens ons aanwezig in Barcelona om die telefoon te testen. Zijn bevindingen zijn hier te lezen.

Daarbij kwam de opvolger, de Oppo Reno2, in oktober. Jelle ging voor ons naar de lancering in Londen en nam het toestel vervolgens flink onder handen voor een review. Deze review is hier te lezen.

OPPO Reno3 FC Barcelona Edition
De FC Barcelona Edition van de eerste Reno (Afbeelding: Dominick Vietor / WANT)

Ondanks het feit dat de serie hard gaat, lijkt het er wel op dat de Reno3 in 2019 alleen nog in China zal verschijnen. Kans dat we in 2020 “pas” het toestel in Nederland zien is best groot.

Reageer op artikel:
Tech op Tweede Kerstdag: Oppo gaat de Reno3 presenteren
Sluiten