Maak kennis met de nieuwe OPPO RX17-serie: Real, Revolution en Reform

De Chinese smartphonemaker OPPO staat bekend om de mooie balans tussen design en technologie bij zijn smartphones en is tegenwoordig gelukkig ook in Europa te vinden. Om de zoveel tijd verschijnt er weer een innovatief pronkstuk en nu mogen we in Europa kennis maken met twee kersverse toestellen: de OPPO RX17 Pro en RX 17 Neo.

RX17: Real, Revolution en Reform

De nieuwe RX17-lijn staat voor design, innovatie, community en jongeren. De “R” slaat dan ook op Real, Revolution en Reform. Met deze nieuwe serie richt OPPO zich op het bieden van een krachtige, vernieuwende en revolutionaire ervaring, waarbij leeftijd niet belangrijk is maar juist mentaliteit. We mogen kennismaken met een uniek kleurenpalet. OPPO heeft namelijk een nieuwe reeks kleuren ontwikkeld, die in elkaar overlopen en hierdoor een dynamisch effect creëren. Ook komen de twee smartphones met innovatieve camerafuncties om je foto’s nog meer tot leven te brengen.

OPPO RX17 Pro

OPPO RX17 Pro

De OPPO RX17 Pro is uitgerust met een 6,4 inch display, welke voor het eerst wordt beschermd door Corning Gorilla Glass 6. Dit glas zou gemiddeld 15 keer bestand zijn tegen een val vanaf een meter hoogte op een ruw oppervlak, wat ruim genoeg is om het af te leren. OPPO noemt het display een waterdruppel-scherm, doelend op de notch in de vorm van een druppeltje. Op het scherm vinden we verder een in-display vingerafdrukscanner om het toestel te ontgrendelen.

Oppo RX17 Pro

Zoals gezegd komen beide toestellen met innovaties op cameragebied en bij de RX17 Pro zijn zowel de hardware als software verbeterd. Het geheime wapen van de smartphone is de AI Ultra-clear Engine, waarmee je hoogwaardige nachtfoto’s kunt maken en kleurcorrecties kunt toepassen op pixelniveau. De AI herkent 23 verschillende omgevingen en maar liefst 864 variaties op deze omgevingen. In het donker is ook de Smart Aperture je vriend. Dit is een flexibel diafragma dat kan switchen tussen f/1.5 en f/2, zodat je onder alle belichtingsomstandigheden mooie foto’s kunt maken. Daarnaast is er ook nog een optische beeldstabilisatie feature, als derde functie om je nachtfoto’s een boost te geven. De hoofdcamera komt verder met een 12 megapixel en 20 megapixel lens, terwijl we aan de voorkant een 25 megapixel selfiecamera vinden.

Oppo RX17 Pro

Onder de motorkap vinden we een Qualcomm Snapdragon 710 chipset in combinatie met 6GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Twee 1850mAh batterijen zorgen ervoor dat het toestel gepowered blijft en als de batterijen dan toch een keer leeg zijn, is het toestel dankzij de SuperVOOC Flash-laadtechnologie binnen 10 minuten weer voor 40 procent opgeladen.

Oppo RX17 Pro

OPPO RX17 Neo

Dan hebben we ook een tweede broertje in de RX17 serie, namelijk de RX17 Neo. Deze komt ook met een 6,4 inch waterdruppel-scherm met een resolutie van 2340 x 1080 pixels. De screen-to-body ratio is hier met 91 procent een halve procent lager. Met de RX17 Neo denk je telkens dat je een ander toestel in je handen hebt. Door een combinatie van het design en het geavanceerde IMT-kleurverloop, ziet de telefoon er weer telkens anders uit.

OPPO RX17 Neo

Aan de achterkant wordt het toestel gesierd door een dubbele camera, welke zo’n 16 verschillende omgevingstypen voor je kan herkennen. Daarnaast is is er ook een AI-portretmodus, waarmee je een natuurlijk bokeh effect krijgt. Aan de voorkant is er uiteraard een selfiecamera en net als bij het Pro model is dit een 25 megapixel camera.

OPPO RX17 Neo

Voor de processor is OPPO bij de Neo gegaan voor een Snapdragon 660 chipset. Deze wordt gecombineerd met 4GB aan werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Je krijgt met het toestel ook geoptimaliseerde versies van games als ” Arena of Valor”en “PUBG: Mobile”, zodat je meteen de vloeiende gameplay kunt uitproberen, die de 3.600mAh batterij niet leeg trekt. Verder is het ColorOS 5.2 besturingssysteem uitgebreid met de Smart Bar, waarmee je makkelijk kunt switchen tussen apps en functies.

OPPO RX17 Neo

Prijzen en beschikbaarheid

De RX17 Neo is te koop vanaf 8 november en komt met een adviesprijs van 349 euro. Vanaf deze week kun je hem preorderen met een speciale aanbieding via MediaMarkt, Belsimpel en Mobiel.nl. Op de OPPO RX17 Pro zul je iets langer moeten wachten. Deze is namelijk vanaf 15 november beschikbaar, maar is ook vanaf deze week met een speciale aanbieding te preorderen bij MediaMarkt, Belsimpel en Mobiel.nl. Het toestel heeft een adviesprijs van 599 euro.

Hoewel de OPPO RX17 toestellen net zijn uitgebracht, blijft de smartphonemaker druk bezig en onlangs lekten er alweer beelden van de OPPO R19. Hiermee krijgen we meteen ook een voorproefje van de OnePlus 7.

Reageer op artikel:
Maak kennis met de nieuwe OPPO RX17-serie: Real, Revolution en Reform
Sluiten