Mark van Woerden
Mark van Woerden Tech 08/11/2018

OPPO RX17 Pro preview: Chinese hoogvlieger

Het is nog geen halfjaar geleden dat de Chinese smartphonefabrikant OPPO de Nederlandse markt betrad. Het bedrijf maakte zijn debuut met de OPPO Find X; inmiddels is het langzaam maar zeker een line-up aan het opbouwen in Europa. Het nieuwste wapenfeit: de OPPO RX17 Pro. In deze OPPO RX17 Pro preview zoek ik uit of die de moeite waard is.

Gelaserd camerabeest

De OPPO RX17 Pro beschikt over maar liefst 3 lenzen. De eerste is de hoofdcamera. Een 20-megapixel exemplaar met een variabel diafragma van f/2.4 en f/1.5. De eerstgenoemde wordt vooral overdag gebruikt. Namelijk wanneer er veel (zon)licht is. Wordt het net wat te donker, dan zal de telefoon automatisch overgaan naar f/1.5. Zo kan er meer licht binnenkomen en kun je dus beter zien wat er op de foto staat. Ook heeft het toestel een nachtmodus, waarbij het meerdere foto’s maakt en die combineert tot een enkel prachtplaatje. Of het nou daadwerkelijk een prachtplaatje wordt, heb ik helaas niet kunnen testen. Wel kan ik zeggen dat de camera op het eerste gezicht bovengemiddelde kiekjes schiet.

Zoals gezegd heeft de RX17 Pro van OPPO nóg twee lenzen. Dit is een speciale dieptesensor, wat het maken van portretfoto’s mogelijk maakt, en een zogenaamde lasercamera. Via infrarood en wat geavanceerde technieken meet deze camera de afstand tussen de lens en het voorwerp, om zo een 3D-foto te kunnen maken. Het klinkt natuurlijk allemaal erg mooi, maar ik ben benieuwd hoeveel je er in de praktijk nou echt mee zal doen.

OPPO RX17 Pro

Bovengemiddelde krachtpatser

Het uiterlijk van OPPO’s nieuwe paradepaardje is niet mis. De telefoon is verkrijgbaar in Emerald Green en Radiant Mist. De laatste is een verloopje van blauw naar paars. Dat hebben we vaker gezien in smartphones dit jaar, maar OPPO pakt het met de RX17 Pro weer net wat voortvarender aan. Met een prima resultaat, trouwens.

De OPPO RX17 Pro beschikt over krachtige hardware, namelijk over een Snapdragon 710-processor en 8GB aan werkgeheugen. Aan schermkwaliteit ook geen gebrek: het Amoled Full HD+-scherm van 19,5:9-verhouding kan lekker fel en de kijkhoeken zijn ook dikke prima. Misschien had de resolutie opgekrikt kunnen worden naar een Quad HD-resolutie, maar voor de prijs en wat de rest van de telefoon biedt is dat niet de grootste ramp van de wereld. Dit allemaal wordt aangevuld met 128GB aan opslaggeheugen en een 3700mAh-accu. Die accu zit bijzonder in elkaar. Het zijn namelijk twee gecombineerde accu’s van ieder 1850mAh. Het voordeel hiervan is dat het toestel erg snel kan laden.

OPPO RX17 Pro

Turboladen

Snel opladen, megasnel opladen. Dat is wat OPPO met de RX17 Pro belooft, onder de noemer Super VOOC. Als onze ervaringen met de Find X een goede leidraad zijn, doet het dat ook. OPPO belooft dat dit toestel in 10 minuten tijd maar liefst 40% opgeladen kan worden. Sterker nog: het bedrijf claimt de telefoon volledig op te kunnen laden in 35 minuten. Iets dat bij de Find X moeiteloos lukte. Hoewel opladen via een kabeltje dus erg snel zal zijn, is draadloos laden niet mogelijk met deze telefoon.

Een nadeel van de telefoon is zeker wel te benoemen: de telefoon draait (nog) op Android 8.1 met de ColorOS eroverheen. Dit is een kleurrijke, maar vooral een zware skin over Android heen. Het is wel te hopen dat dit toestel nog een stukje taart krijgt met Android 9.0. Wanneer dit zal komen, is nu helaas nog niet duidelijk.

OPPO RX17 Pro

Conclusie: Chinese prijsvechter

Hoewel het eerste OPPO-toestel in Nederland, de OPPPO Find X, niet het goedkoopste toestel was, is de RX17 Pro een stuk schappelijker geprijsd met €599,-. Natuurlijk is dat niet niks, maar dan heb je naar verwachting wel wat. De camera belooft veel goeds, het opladen zal supersnel gaan en multitasken moet met 8GB werkgeheugen ook wel lukken. Je hebt met de Snapdragon 710-processor niet het topsegment te pakken, maar de RX17 Pro had bij het gebruik geen noemenswaardige haperingen en alles voelde lekker soepel aan. Kortom: Dit zal een sterke telefoon worden met een zeer nette prijs.

Reageer op artikel:
OPPO RX17 Pro preview: Chinese hoogvlieger
Sluiten