Mark van Woerden
Mark van Woerden Tech 25 dec 2018

OPPO RX17 Pro review: stotterende prinses

Design: prachtig paradepaardje

Zoals gezegd komt de OPPO RX17 Pro in twee kleuren: Radiant Mist en Emerald Green. Het nieuwste paradepaardje van OPPO voelt goed en vooral premium aan. Dat komt natuurlijk door de glazen voor- en achterkant, en door de metalen behuizing. De telefoon heeft ook een groot scherm van 6,4-inch. Dit is een Amoled-paneel met een Full HD+-resolutie, wat in de schermverhouding van 19.5:9 gelijk staat tot 2340 bij 1080 pixels. Dat is niet het scherpste scherm, maar het is ruim voldoende voor multimedia en voor dagelijks gebruik.

OPPO RX17 Pro review

Waterdicht is de telefoon niet. Althans, niet officieel. Hoewel dat nergens staat aangegeven, viel het mij op dat er een rubberen ringetje om de simkaarthouder zat. Dat is ook vaak terug te vinden in toestellen die wél een IP67- of IP68-rating hebben. Waarschijnlijk is dit toestel dus, net als de OnePlus 6T voldoende waterdicht voor een plasje of een ongeluk op het toilet.

De vingerafdrukscanner van de RX17 Pro zit verstopt in het scherm. Deze werkt soms prima, maar vaak niet erg snel of accuraat. Ik heb regelmatig gehad dat ik toch echt meerdere keren mijn duim opnieuw op de scanner moest leggen, en dat is toch zonde. Ook is het niet zo snel als een fysieke vingerafdrukscanner, maar zit er enige vertraging in.

Met de RX17 Pro krijg je een aantal dingen extra, zoals een screenprotector, een setje oortjes en zelfs een hoesje! Met de nieuwste telefoon van OPPO krijg je dus een erg compleet pakket, en dat is natuurlijk altijd fijn. Het nadeel is wel dat de telefoon niet wordt geleverd met een USB Type-C naar 3,5mm adapter. Dat is zonde, aangezien die poort ook niet te vinden is op de telefoon. De meegeleverde USB Type-C oortjes zijn op zich prima, maar voor iemand die ook met zijn laptop en/of tablet gebruik kan dit een groot nadeel zijn.

OPPO RX17 Pro review
Reageer op artikel:
OPPO RX17 Pro review: stotterende prinses
Sluiten