Mark van Woerden
Mark van Woerden Tech 25 dec 2018

OPPO RX17 Pro review: stotterende prinses

Prestaties: Net prima, kan beter

De Snapdragon 710-processor is op zich snel, maar in deze OPPO-telefoon valt hij wat tegen. Dat kan wellicht door de software komen, waar ik later deze review op terugkom. De telefoon heeft 6GB werkgeheugen wat ervoor zorgt dat de telefoon voldoende applicaties op de achtergrond kan houden zonder ze te sluiten. Ook kun je dankzij 128GB opslaggeheugen veel applicaties en foto’s op je telefoon bewaren.

Qua zwaar gamen doet de telefoon het redelijk. Het is bruikbaar, maar je moet geen wonderen verwachten. Met de populaire game Fortnite zul je het moeten doen op medium instellingen met 30 frames per seconde. Het is dus speelbaar, maar het is niet de ultieme speelervaring wat je wel krijgt op duurdere toestellen.

Accu die zijn best doet

Wat wél fijn is, is dat de telefoon het lang volhoudt. Het toestel heeft namelijk een accu van 3700mAh, waarmee je prima het eind van de dag zult bereiken. Veel meer dan een dag zul je als zware gebruiker niet krijgen, maar mocht je niet zo veeleisend zijn, dan kun je wel rekenen op ongeveer een anderhalve dag tot je accu volledig op is. Als hij leeg is, kun je hem opladen door middel van SuperVOOC. Dit is de oplaadtechnologie van de RX17 Pro en biedt absurd snelle oplaadtijden: 40% in 10 minuten namelijk. Dit is de snelste oplaadtechniek op het moment van schrijven en dat is een erg groot voordeel. De telefoon heeft binnenin twee accucellen die tegelijkertijd worden opgeladen, waardoor het toestel dus extra snel geladen kan worden.

Software is wennen

De software is even wennen in het begin. Het is namelijk de zogenaamde ColorOS 5.2, gebaseerd op Android 8.1. Op dit moment geen taart voor de RX17 Pro dus. Dat is jammer, maar ook geen drama. Naar verwachting zal deze telefoon wel een update krijgen naar Android 9.0 Pie, maar wanneer is nog de grote vraag.

Verder is de software erg vrolijk en kleurrijk, maar ook wat rommelig. Het notificatiescherm is volledig onder de loep genomen, en dit geldt ook voor het thuisscherm en het instellingenmenu. Het is vaak even zoeken waar de ene instelling die je nodig had ook alweer precies zat. Toch zitten er wel fijne trucjes in de software die je niet overal vindt, zoals een Always On-display en gezichtsherkenning.

Reageer op artikel:
OPPO RX17 Pro review: stotterende prinses
Sluiten