Mark van Woerden
Mark van Woerden Tech 25 dec 2018

OPPO RX17 Pro review: stotterende prinses

Introductie

OPPO is een bedrijf wat we eigenlijk pas écht goed sinds afgelopen zomer kennen. Toen kwam het bedrijf met de OPPO Find X, die in het prachtige Louvre in de stad van de Eiffeltoren werd onthuld. Die dag werd ook duidelijk dat OPPO de Westerse markt wil veroveren. Mijn collega Dominick heeft de OPPO Find X eerder gereviewd, en zijn ervaring kun je hier teruglezen. Wat we van de tweede smartphone in Nederland van OPPO vinden lees je in deze OPPO RX17 Pro review.

Nu, zo’n halfjaar later, is OPPO terug met de OPPO RX17 Pro. Dit toestel heeft, in tegenstelling tot de Find X, wél een notch. De telefoon kost €600,- en is daarmee zeker niet het duurste toestel op de markt. Het toestel is verkrijgbaar in Radiant Mist en Emerald Green, twee fancy namen die dat eigenlijk wel verdienen. De Radiant Mist-variant heeft namelijk een verloopje van blauw naar paars met een subtiele S-curve in het midden. De Emerald Green-variant is wat subtieler met een soort donkergroen verwerkt in het glas.

OPPO RX17 Pro review

Verder beschikt de telefoon over de relatief nieuwe Snapdragon 710-processor, 6GB aan werkgeheugen, en 128GB aan opslaggeheugen. Dat klinkt allemaal goed, maar de prestaties vallen me toch wat tegen. Daarover later in deze review meer.

Reageer op artikel:
OPPO RX17 Pro review: stotterende prinses
Sluiten