Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 26 jun 2019

Oppo verstopt zijn selfiecamera onder het scherm

Eén van de belangrijkste onderdelen die we vandaag de dag in een smartphone hebben, is de camera. We houden er van om van van alles en nog wat foto’s te maken. In eerste instantie was het daarbij belangrijk dat de camera goed is. Vandaag de dag willen we echter vooral dat de camera niet in de weg zit. Met name de selfie-camera kan er voor zorgen dat een deel van het scherm niet kan worden gebruikt en je vaak met een notch te maken hebt. Oppo heeft daar met zijn nieuwe telefoon iets op verzonnen. Daar is de selfiecamera verstopt onder het scherm.

Oppo verstopt de selfiecamera onder het scherm

En dan bedoelen we niet dat hij aan de onderkant van het scherm zit, waar je de smartphone vaak vast pakt. Nee, hij zit letterlijk onder het scherm geplakt, waardoor je hem eigenlijk niet ziet. De telefoon werd door Oppo tijdens de MWC Shanghai onthuld. De onderstaande tweet met de bijbehorende video laat zien hoe het werkt.

Volgens Oppo werkt het display met een doorzichtig materiaal, dat er voor zorgt dat licht er doorheen kan vallen, zodat de camera een foto kan maken. Op de plek waar de camera zit, heb je wel nog steeds een touchscreen dat je kunt aanraken. In het dagelijkse gebruik zou je zodoende niet door hebben dat er een camera achter zit. Via een handson van Engadget is echter wel te zien dat de camera in bepaalde omstandigheden te zien is. Maar wellicht dat je dan puur op zoek gaat naar een mogelijkheid om de camera te bekijken.

oppo selfiecamera

Daarnaast geeft Oppo toe dat het plaats van de camera achter het scherm er voor kan zorgen dat de selfie-foto iets minder mooi is, omdat je te maken hebt met andere omstandigheden. Het bedrijf denkt echter via een algoritme er voor te kunnen zorgen dat de hardware zich hier op aanpast, zodat het gewoon goed gaat werken. Overige specificaties over de telefoon en wanneer hij uitkomt, die zijn nog niet gegeven. Wil je meer lezen over smartphones? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Oppo verstopt zijn selfiecamera onder het scherm
Sluiten