Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 29 jul 2019

Oppo toont smartphone met extreem gebogen display (maar gaat dit werken?)

Oppo heeft de foto’s gedeeld van een nieuwe smartphone met het zogeheten “Waterfall” display. Het gaat om een smartphone met randen die 88 graden gebogen zijn. En terwijl dit er oogstrelend uitziet vragen wij ons af: is dit eigenlijk wel nuttig?

Oppo toont smartphone met extreem gebogen schermranden

Begin deze maand kwamen we erachter dat Huawei mogelijk aan de haal zou gaan met een gewaagd Samsung-design. Het ging om een smartphone met een extreme buiging in het scherm. Waar we ons destijds afvroegen hoe de Chinese producent dit display ging benutten, krijgen we nu spontaan een eerste indruk. Maar deze eerste blik is niet afkomstig van Huawei, maar van Oppo. De producenten laten ons via Twitter kennis maken met het zogeheten “Waterfall” display.

Oppo heeft in het verleden vaker een smartphone op de markt gebracht met gebogen schermranden, iets dat we anno 2019 maar al te goed kennen. Maar dat het bedrijf het concept bij dit ontwerp “to the next-level” heeft gebracht mag duidelijk zijn. De schermen zijn 88 graden gebogen en het ziet er ontzettend strak uit.

Uiteraard zijn er wel direct een aantal vragen die naar boven komen na het zien van de foto’s. De grootste vraag is misschien nog wel: gaat dit überhaupt werken?

Gaat het design überhaupt werken?

Voordat we het toestel in handen hebben gehad kunnen we hier geen duidelijk en eerlijk antwoord op geven. Maar het moge duidelijk zijn dat we er wel zo onze bedenkingen bij hebben. Maakt Oppo dit scherm namelijk gevoelig voor aanraking, dan ga je zonder enige twijfel vaak handelingen uitvoeren waar je niet op zit te wachten. Denk hierbij aan functies die je per ongeluk activeert wanneer je de vingers laat rusten op de zijkant van de smartphone.

Kans dat Oppo dat op die gevoelige manier ook echt op de markt brengt is overigens wel klein. Zo zijn er geen volume knoppen te vinden aan de zijkant van het toestel en zien we ook nergens een power-knop. Je hebt dus best kans dat Oppo deze digitaal op scherm zetten. Maar wanneer dat het geval is moeten we onszelf de vraag stellen: wat hebben we er dan aan?

Telefoons met een gebogen display worden zo nu en dan nog wel eens vervloekt, omdat dit ervoor zorgt dat je veel meer scherm hebt. En hoe meer scherm je hebt, hoe sneller dit display kapot kan gaan. Stoot jij bij dit desbetreffende design de smartphone tegen je nachtkastje aan bijvoorbeeld, dan zit je al direct tegen het display aan.

Kortom: het ziet er in eerste instantie heel vet uit, maar of het ook echt vet is ligt volledig aan de manier waarop Oppo software-wise hierop inspeelt.

Reageer op artikel:
Oppo toont smartphone met extreem gebogen display (maar gaat dit werken?)
Sluiten