Mark Hofman
Mark Hofman Tech 20 jun 2019

OPPO: smartphone met in-screen camera volgende week onthuld

Sinds de komst van de notch in 2017, wordt er al hard gezocht naar een manier om er vanaf te komen. Van hole-punches tot aan pop-up camera’s: ze zijn allemaal in het leven geroepen om een zo groot mogelijk display aan te bieden (zonder notch). Maar om echt optimaal gebruik te maken van het display en de schermranden zo klein mogelijk te houden, moeten we aan de haal gaan met een in-screen camera. En dat zou door OPPO volgende week al zomaar eens een feit kunnen zijn. 

OPPO-smartphone met in-screen camera volgende week onthuld

Toen we in 2017 kennismaakten met de notch, keken we eigenlijk best raar op. Het design was vreemd en we snapte het gat in het scherm niet zo heel goed. Iets dat anno 2019, twee jaar later, nog steeds een beetje aan de orde is. Vooral producenten maken zich er heel druk om, gezien het feit dat er alles aan gedaan wordt om een einde te maken aan deze inkeping. Van pop-up camera’s (OnePlus 7 Pro) tot aan hole-punches (Galaxy S10 Plus) en naar de druppel-notches (Huawei P30 Pro): ze zorgen allemaal voor een groter display. Maar OPPO lijkt zich druk bezig te houden met de volgende stap van deze strijd en kan deze volgende week al introduceren.

Tijdens WWDC19 probeerden Xiaomi en OPPO de aandacht bij Apple weg te halen door een grote onthulling te doen. Op social media doken video’s op van smartphones die voorzien waren van een in-screen selfiecamera. Het gaat net zoals bij de in-screen vingerafdrukscanner om een variant van de feature die in het scherm verwerkt zit. Zo neemt de selfiecamera bijvoorbeeld geen ruimte meer in beslag in het display, zonder daar iets voor op te geven. Iets dat OPPO volgende week gaat introduceren in een van hun nieuwste smartphones.

Volgende week is het namelijk tijd voor het Mobile World Congress Shanghai en gaat de producent iets groots aankondigen. Dat wordt duidelijk door het bericht dat AnTuTu op Weibo (een soort Twitter-achtig platform) plaatste. Waar het precies over gaat is officieel gezien nog niet bekend, maar onderstaande poster maakt wel meer dan genoeg duidelijk.

Mocht de informatie van AnTuTu juist zijn, hebben we 26 juni iets om naar uit te kijken.

Reageer op artikel:
OPPO: smartphone met in-screen camera volgende week onthuld
Sluiten