Mark Hofman
Mark Hofman Tech 12 okt 2018

Oppo’s Super VOOC: de snelste fast-charger van de markt

Fast-charging is vandaag de dag niet meer weg te denken uit het smartphone landschap. Qualcomm’s eigen Quick Charge technologie wordt wereldwijd gebruikt en ook Apple heeft haar eigen manier gevonden om telefoons zo snel mogelijk op te laden. Een stap waardoor er een hele nieuwe markt ontstaat: de markt van fast-chargers. Een markt die gedomineerd wordt door het bedrijf met de snelste lader. En die titel gaat, op dit moment, met gemak naar Oppo’s nieuwe Super VOOC. 

Oppo’s Super VOOC: de snelste

De markt voor fast-chargers blijft groeien. Verschillende producenten wagen zich aan de productie van een snellader. Waar OnePlus’ Dash Charge systeem bijzonder goed was, lanceert vaderbedrijf Oppo een nog beter apparaat. De Super VOOC, wat staat voor Voltage Open Loop Multi-step Constant Current Charging, is nu beschikbaar. De resultaten? Die zijn bijzonder indrukwekkend!

OnePlus
OnePlus’ Dash Charger

In slechts 35 minuten is een toestel als de Oppo Find X, met een batterij van 3730mAh, opgeladen. Dat is letterlijk van 0 naar 100 % in slechts 2100 seconden. In slechts 10 minuten is de telefoon tot 34 procent opgeladen en was na 15 minuten tot de helft gevuld. Deze resultaten komen voort uit een test van The Verge. In vergelijking met de, al bijzonder snelle, OnePlus Dash Charge is er al een significant verschil. Deze laadde de telefoon voor 60% op in de tijd dat de VOOC het toestel helemaal oplaadde. Vervolgens kost het je nog 45 minuten extra om de telefoon volledig te vullen. We moeten ook zeker niet vergeten dat, voor de Oppo lader, dit de snelste op de markt was.

Beperkt beschikbaar

De Super VOOC is de snelste charger op de markt, maar draagt wel een groot negatief aspect met zich mee. Om de fast-charger te gebruiken, moet de telefoon een batterij hebben die deze lader ondersteund. Het gaat om toestellen waarbij de batterij in twee verschillende delen zijn verdeeld. Bij de test met de Oppo Find X werd gebruik gemaakt van de Lamborghini model, deze batterij heeft twee cellen van 1700mAh. Hierdoor kan de charger hem snel opladen en is de Oppo Super VOOC beperkt beschikbaar. Op dit moment alleen in een handjevol Oppo telefoons waaronder de R17 Pro en, uiteraard, de Oppo Find X.

Een slimme move van Oppo zelf, maar een slechte voor de markt. Hierdoor krijg je, ondanks de universele USB-C kabels, alsnog bijzonder veel verschillende mogelijkheden. Wel weten we inmiddels met wat voor bedrijf we te maken hebben. Is de charger een succes? Dan is de kans aanzienlijk groot dat we deze fast-charger ook voor de OnePlus toestellen zien verschijnen.

Reageer op artikel:
Oppo’s Super VOOC: de snelste fast-charger van de markt
Sluiten