Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 15/07/2020

Telefoon opgeladen in 20 minuten dankzij OPPO’s nieuwe technologie

Eerder deze week gaf OPPO al een voorproefje, maar vandaag is het officieel. Het bedrijf heeft een nieuwe oplaadtechnologie aangekondigd. Eentje waarmee je smartphone binnen twintig minuten volledig is opgeladen.

Het gaat om OPPO 125W Flash Charge, waarmee het bedrijf zijn eigen record lijkt te verbreken. Telefoon leeg? Dat is binnenkort echt geen enkel probleem meer!

OPPO introduceert 125W Flash Charge

OPPO is al lang marktleider op het gebied van snellaadtechnologie. Het Chinese bedrijf introduceerde eerder al de 65W SuperVOOC oplossing en dat was zonder twijfel een succes te noemen. Toch ging dat voor sommige mensen nog te langzaam en daarom doet het bedrijf er een schepje bovenop. Of zeg gerust: een hele schep!

De OPPO 125W Flash Charge technologie zorgt ervoor dat je smartphone razendsnel vol is. Wie bijvoorbeeld een batterij van 4000mAh in zijn smartphone heeft zitten, kan deze binnen twintig minuten volledig opladen. Binnen vijf minuten is je batterij voorzien van 41% lading. Mochten die cijfers kloppen dank breekt OPPO zijn eigen record. Op dit moment wordt een zelfde pecentage, met een even grote batterij, behaald in 10 minuten.

OPPO snelladen
Snelladen met 125W (Afbeelding: OPPO)

Meer dan een oplader

Voor mensen die overigens denken dat dit puur een oplader is, die hebben het mis. Er komt namelijk meer bij kijken dan simpelweg een adapter met een kabel in de schappen leggen. Zowel de adapter als het kabeltje als de batterij zelf moeten de technologie ondersteunen. Alleen dan is het mogelijk om een batterij zo ontzettend snel op te laden.

Dat houdt dus in dat je ook een speciale smartphone nodig hebt om optimaal gebruik te kunnen maken. Alleen die kondigde OPPO vanmorgen niet aan. Het bedrijf is altijd ontzettend snel in het ontwikkelen van nieuwe technologie, maar een stuk langzamer in het toepassen ervan. De eerste smartphone met 65W SuperVOOC verscheen bijvoorbeeld pas begin dit jaar.

OPPO introduceert 65W AirVOOC

OPPO snelladen
Draadloos laden met 65W (Afbeelding: OPPO)

In aanvulling op de nieuwe bekabelde technologie, introduceerde OPPO ook iets nieuws op het gebied van draadloos laden. 65W AirVOOC heeft het daglicht ook gezien en dat biedt exact wat je ervan verwacht. Draadloos opladen met een vermogen van 65W is een feit. Daarmee is het bedrijf ook een stuk sneller dan OnePlus, dat op dit moment draadloos opladen aanbiedt met een vermogen van 30W.

Reageer op artikel:
Telefoon opgeladen in 20 minuten dankzij OPPO’s nieuwe technologie
Sluiten