Bizar! Je smartphone volledig opladen in 15 minuten: Oppo gaat het mogelijk maken

Als OPPO ergens de toekomst in heeft, dan is het wel in opladen. Het bedrijf staat op dit moment bekend om zijn 65W SuperVOOC technologie. Hiermee is een smartphone met een 4000mAh batterij binnen 30 minuten volledig opgeladen. Maar het kan sneller.

Aanstaande woensdag staat er een onthulling in de agenda van OPPO. Het bedrijf staat in de startblokken om een nieuwe snellaadtechnologie te introduceren. Eentje waar een vermogen van 125W mee gepaard gaat. En dat is snel. Heel snel.

OPPO introduceert 125W snelladen

Mensen die snelladen met een vermogen van 65W te langzaam vinden gaan, kunnen aanstaande woensdag hun geluk niet op. OPPO staat op het punt om een bizarre oplaadtechnologie te introduceren. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend op Twitter. Het zou gaan om een technologie waarmee je met een vermogen van 125W je telefoon op kan laden.

Wat de technologie precies te bieden heeft is nog niet bekend, maar we krijgen wel alvast een eerste indruk. Vivo, het zusterbedrijf van OPPO, introduceer binnenkort een nieuwe Igoo smartphone. Deze telefoon is voorzien van de nieuwe technologie. Volgens het bedrijf zelf is het mogelijk om je smartphone binnen vijf minuten tot 50% op te laden. Wie zijn telefoon helemaal vol wil hebben hoeft met de technologie van OPPO slechts 15 minuten te wachten. Bizar.

Op dit moment is de verwachting er niet dat OPPO aanstaande woensdag ook een smartphone introduceert met de technologie. Wel kunnen we mogelijk een tijdlijn verwachten waarin het plan van de technologie bekendgemaakt wordt.

Kan het ook te snel?

Je telefoon met een vermogen van 125W opladen klinkt dus alleen maar positief. Wie ziet het niet zitten om slechts 15 minuten te wachten tot zijn smartphone volledig opgeladen is?

Ondanks het feit dat snelladen met een vermogen boven 100W geweldig klinkt, kan het ook zeker zijn nadelen hebben. Eerder dit jaar introduceerde Xiaomi een snellaadtechnologie met een vermogen van 100W. Het resultaat was dat er uiteindelijk toch veel technische problemen kwamen kijken. Problemen met de duurzaamheid van de batterij, maar ook zeker op het gebied van veiligheid was niet alles koek en ei.

Voorbeeld: toen de OPPO Reno Ace 2 verscheen, werd ook de 65W snellaadtechnologie geïntroduceerd. De 4000mAh batterij was binnen 30 minuten opgeladen. Heel handig,, maar na 800 keer opladen kon de batterij slechts een lading van 91% vasthouden. Dat is zeker niet slecht, maar wel degelijk een vermindering. We zijn dus heel benieuwd wat er gebeurd wanneer je met een vermogen van 125W oplaadt.

Reageer op artikel:
Bizar! Je smartphone volledig opladen in 15 minuten: Oppo gaat het mogelijk maken
Sluiten