Oppo en Vivo onthullen briljante wifi feature die je absoluut nodig hebt

Iedereen heeft wel eens te maken met een wifi verbinding die instabiel is en constant wegvalt. Dat is ontzettend vervelend als je net bezig bent met een spannende scène op Netflix of als je bijvoorbeeld een formulier probeert te versturen dat je opeens weer helemaal opnieuw moet invullen. Om dat soort onheil in de toekomst te voorkomen, hebben de Chinese smartphonemakers Oppo en Vivo onlangs een nieuwe wifi feature onthuld.

Twee verbindingen tegelijkertijd

Beide smartphonemakers hebben namelijk laten weten dat hun vlaggenschepen voortaan Dual Wifi zullen gaan ondersteunen. Met de feature kunnen de smartphones tegelijkertijd aan de slag met zowel 2.4GHz als 5GHz netwerken. Hierdoor wordt je verbinding een stuk stabieler en daarbij zou de downloadsnelheid ook nog eens significant hoger worden. En dat is niet alleen fijn als je veel video’s downloadt, maar ook als je houdt van streamen. Zo zou je bijvoorbeeld minder last moeten hebben van latency in je mobiele games met Dual Wifi.

Oppo Dual Wifi

Dual Wifi in actie

Via Weibo heeft Oppo pas een video gedropt, waarin de nieuwe Dual Wifi feature wordt gedemonstreerd. Twee toestellen nemen het tegen elkaar op, maar alleen de linker smartphone gebruikt de Dual Wifi optie. Uiteraard laadt alles sneller op het linker toestel en wel zo’n 322 procent sneller. Maar het gaat hier wel om een video van Oppo zelf en je kunt je dan toch altijd afvragen of de resultaten wel echt zijn.

Ook Vivo heet vol trots een video online gezet om de wifi feature te demonstreren. Hierin zien we verschillende taakjes uitgevoerd worden op twee iQOO toestellen. In deze video zien we wat duidelijker wat Dual Wifi voor je zou kunnen betekenen en als het allemaal echt zo goed werkt, willen we het ook zeker hebben.

Vorige maand onthulde Oppo al iets anders dat ontzettend handig is als je in contact wilt blijven met de rest van de wereld. We hebben het over de app MeshTalk, waarvoor je niet eens wifi of een mobiel netwerk nodig hebt.

Slashgear

Reageer op artikel:
Oppo en Vivo onthullen briljante wifi feature die je absoluut nodig hebt
Sluiten