Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 3 jun 2019

Next level: OPPO en Xiaomi tonen de eerste in-screen selfiecamera’s

Met de introductie van de notch in 2017, begon voor smartphone-producenten ook direct de uitdaging om deze zo creatief mogelijk weer weg te halen. Van verkleinde varianten (druppel-notches) tot aan punch-holes en pop-up camera’s: ze kwamen allemaal al voorbij. Maar OPPO en Xiaomi zetten de volgende stap en gaan next level. Maak kennis met de eerste twee in-screen selfiecamera’s. 

OPPO gaat next level met selfiecamera

Sinds de notch in 2017 voor het eerst het daglicht zag, proberen producenten er al vanaf te komen. Het was een ontwikkeling die resulteerde in druppel-notches, punch-holes en pop-up camera’s. In 2018 dook misschien wel de meest interessante oplossing op in de vorm van een patent van Samsung. De producent uit Zuid-Korea zou een all-screen design willen behalen door de selfie-camera in het scherm van de smartphone te stoppen. Een technologie waar OPPO flink mee aan de haal is gegaan. In november 2018 meldde de producent dit tegenover het Nederlandse AndroidWorld. En het resultaat ziet nu het daglicht. Maar niet alleen vanuit het kamp van OPPO.

In een post op Weibo, de Chinese variant van Twitter, toont OPPO VP Brian Shen een video met een in-screen selfiecamera. Op het eerste gezicht ligt er een smartphone met een all-screen design op tafel, maar wanneer de camera-app geopend wordt zien we spontaan dat de gehele selfie-camera verborgen is. Het is de eerste keer dat we de technologie echt, officieel, onder ogen krijgen. Om een goede indicatie te geven laat Brian Shen ook met zijn vinger zien waar de camera zich precies bevindt.

Check de post, die inmiddels ook op Twitter staat, hieronder:

Xiaomi’s antwoord

Zoals we hierboven al schreven komt deze specifieke notch-oplossing niet alleen vanuit kamp OPPO. Xiaomi komt vrijwel direct met een antwoord en lijkt met exact dezelfde technologie aan de haal te zijn gegaan. De President van het bedrijf, Lin Bin, deelt op social media een video waarin ze gebruik maakt van de in-screen selfiecamera. Zo te zien wordt de technologie gebruikt in een Mi 9 prototype.

Het resultaat ziet er als volgt uit:

Wanneer beide toestellen het daglicht gaan zien is op dit moment nog niet bekend. OPPO gaf eerder aan dat ze verwachten de technologie in 2020 gereed te hebben. Of Xiaomi de in-screen selfiecamera eerder op de markt brengt is op dit moment nog maar de vraag.

Reageer op artikel:
Next level: OPPO en Xiaomi tonen de eerste in-screen selfiecamera’s
Sluiten