Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Uncategorized 28 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Oprah Winfrey komt met talkshow over racisme op Apple TV+

Oprah gaat weer aan de slag voor Apple TV+. Dit keer komt de tv-persoonlijkheid met een nieuwe talkshow over racisme op de streamingdienst.

Oprah is natuurlijk al een tijdje een van de gezichten van Apple TV+. Met Oprah’s Bookclub en Oprah Talks COVID-19 is ze met twee verschillende programma’s te zien op de streamingdienst van Apple. Daar komt nu een derde bij. Deze keer stelt ze racisme aan de kaak.

The Oprah Conversation

De nieuwe show krijgt de naam The Oprah Conversation. De eerste aflevering is al op 30 juli te zien op het platform. Het eerste deel heeft de naam ‘How to Be an Antiracist’. In deze episode gaat ze samen met auteur en professor Ibram X Kendi het gesprek aan met een wit publiek en confronteert hen met hun eigen racistische vooroordelen.

In de afleveringen erna komt er een tweedelig interview aan bod met Emmanuel Acho. Hij is atleet en maker van de webserie ‘Incomfortable Conversations with a Black Man. In het eerste deel van het interview gaat het over de webseries en beantwoorden ze vragen van witte kijkers. In het tweede deel spreek Apple van een ‘ongefilterde discussie over ras en beantwoorden de twee vragen van witte mensen en latino’s.

“Gefilmd op afstand met betrokkenheid van publiek za; Oprah intieme discussies leiden met de meest vooraanstaande nieuwsmakers, opiniemakers en meesters van hun vak. Door waarheid en perspectief te brengen in een reeks onderwerpen die ons wereldbeeld op dit moment leiden, onthult het de aangrijpende verhalen over de connectie tussen mensen.

Het racismedebat gaat verder

De dood van George Floyd heeft de discussie over racisme nieuw leven in geblazen. Terwijl die in Nederland na een lange tijd weer is gaan liggen, gaan de protesten in de Verenigde Staten nog steeds verder. Oprah gaat hier dus verder op in door zich vooral te richten op een wit publiek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Oprah Winfrey komt met talkshow over racisme op Apple TV+
Sluiten