Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 3 jul 2020

Oprolbare LG-smartphone krijgt naam en releasedatum (soort van)

Het ziet ernaar uit dat LG klaar is voor de productie van zijn eerste oprolbare smartphone. Het bedrijf slaat de opvouwbare smartphone gewoon over, om alvast naar de volgende generatie telefoons te gaan. De oprolbare smartphone van het bedrijf zou ergens “begin volgend jaar” moeten verschijnen.

Het is niet de eerste keer dat we iets horen over de oprolbare smartphone van LG. Eerder dook er namelijk al een patent op van het model. In een patent van de fabrikant wordt een soort pen weergeven waar een oprolbare scherm in zit (waarschijnlijk is dit een OLED-display). Op de afbeeldingen in het patent wordt een relatief kleine pen gepresenteerd, maar we verwachten dat die wel groter wordt dan dat. Een ander patent toont een herkenbaar model: een telefoon die je kunt uitvouwen tot tablet. Dat idee hebben we eerder gezien bij toestellen van Samsung en Huawei.

Samsung Galaxy Fold Google
De Galaxy Fold met zijn vouwbare scherm (Afbeelding: WANT)

Oprolbare smartphone van LG op komst

Welke van de twee designs het uiteindelijk wordt, valt nog te bezien. Achter de schermen wordt het toestel in elk geval Project B genoemd, dus we hebben een naam om naar uit te kijken. Insiders melden verder dat het bedrijf al begonnen is met het fabriceren van een prototype. Oprolbare displays hebben een groot voordeel ten opzichte van opvouwbare varianten. Daar waar de laatstgenoemde constant druk op een kleine plek moet kunnen weerstaan, kan die druk bij de eerstgenoemde beter verspreid worden.

Voorlopig lijkt het er dus op dat LG zich niet in de strijd van Samsung en Huawei gaat mengen en nu werkt aan een nieuwe categorie smartphones. Mocht het de eerste fabrikant met zo’n scherm zijn, dan kan dat nog wel eens voordelig uitpakken. Geruchtenmakers denken te weten dat Project B in de eerste helft van 2021 verschijnt, onder de naam Rainbow, waardoor we er dus gauw genoeg achter komen of dit allemaal klopt en werkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Elec

Reageer op artikel:
Oprolbare LG-smartphone krijgt naam en releasedatum (soort van)
Sluiten