Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 23 feb 2018

Optik Instruments’ Horizon-horloge verandert hoe je naar de tijd kijkt

Horloges heb je in alle soorten en maten. Je hebt smartwatches, je hebt normale horloges en natuurlijk de exclusievere en duurdere versies. In een markt waarin zo’n beetje alles al gedaan is, probeert het Britse Optik Instruments met hun nieuwe Horizon-horloge toch een nieuwe markt te vinden.

Optik Instruments Horizon-horloge

Het Horizon-horloge van Optik Instruments laat de klassieke wijzers voor wat het is. In plaats daarvan die je een grote 24 uurs cirkel die tijdens de dag meedraait met de tijd. De ene twaalf uur geven aan dat het licht is, de andere twaalf dat de nacht gaat beginnen of al bezig is. Je kunt geen minuten aflezen, maar wel op de kwartieren aflezen hoe laat het is. Via de rode streep op het horloge wordt aangegeven hoe laat het is. Er zijn er twee, maar je zult zelf wel begrijpen wanneer het drie uur ‘s middags is of drie uur in de nacht. Als dat niet lukt, dan is het waarschijnlijk de hoogste tijd om hulp in te schakelen.

Optik Instruments

Men is ruim een jaar bezig geweest om de Horizon zo te maken en is er naar eigen zeggen erg tevreden voer. Het maakt gebruik van een Zwitsers uurwerk en mixt dat volgens de maker met Brits design. Het resultaat is in elk geval uniek. Het is alleen de vraag in hoeverre het handig gaat zijn. Wellicht dat je enerzijds jezelf minder gehaast voelt, maar ander zijds is het wel handig om vijf minuten voordat je een afspraak hebt even te weten dat het bijna zo ver is.

Optik Instruments

Voor Optik Instruments’ Horizon-horloge gaat later deze maand een Kickstarter-campagne van start. De geintresseerden kunnen heb dan voor ongeveer 300 euro aanschaffen. Daarbij heb je de keuze uit vier soorten: Flagship, Billet, Navigator en Tech. Heb je echter een groter budget, dan is wellicht dit Porsche-horloge meer voor jou.

Reageer op artikel:
Optik Instruments’ Horizon-horloge verandert hoe je naar de tijd kijkt
Sluiten