Opvallend: Elon ‘Treelon’ Musk krap bij kas maar doneert wel miljoen bomen

Elon Musk heeft beloofd een miljoen bomen te doneren aan een goed doel dat bomen plant. Waarom? Omdat een YouTuber daar om vroeg.

De bomen worden gedoneerd aan de campagne #TeamTrees. Deze campagne werd gestart door de bekende YouTuber Jimmy “MrBeast” Donaldson (goed voor 25 miljoen abonnees). En belofte maakt schuld: het lijkt er op dat Musk de donatie inderdaad heeft gedaan.

Treelon doneert miljoen aan TeamTrees

TeamTrees plant 1 boom voor iedere dollar die wordt gedoneerd. Zo heeft Elon Musk er voor gezorgd dat er een miljoen bomen worden geplant. Op 30 oktober deed hij namelijk een donatie aan het goede doel. De donaties voor TeamTrees gaan rechtstreeks naar de Arbor Day Foundation.

De Amerikaanse vlogger Jimmy Donaldson is de initiatiefnemer achter TeamTrees. Het doel van de actie is om 20 miljoen bomen te planten voor 1 januari 2020. Volgens de website worden de bomen in een bos geplant dat ze hoog nodig heeft. Een beetje cryptisch wel, maar legit. Zo vond ook Elon Musk die na een kort Twitter-gesprek heen en weer op besloot om een miljoen bomen te doneren. En zijn naam om te dopen in “Treelon”.

En de man hield zijn woord, want niet veel later verscheen Musks donatie op het zogenaamde leaderboard waarop de donaties terug te vinden zijn.

Elon claimt voor rechtbank illiquide te zijn, maar heeft wel miljoen voor bomen

Lekker bezig, Elon. Dat zou je zeggen. Maar zijn Twittergedrag is niet altijd postief te noemen. Zo noemde hij vorig jaar een Britse duiker die betrokken was bij de Thaise reddingsmissie “pedo guy”. Dit gebeurde nadat de duiker, Vernon Unsworth, kritiek leverde op Musks poging om het Thaise voetbalteam te redden. Naar aanleiding hier van werd de de Amerikaan aangeklaagd. Dit proces begint op 3 december.

SpaceX satellieten Elon Musk Tesla
Elon Musk (Bron: Philip Pacheco / AFP)

Wat dit te maken heeft met het doneren van bomen? Nou, in een bijeenkomst in de rechtbank liet Musk de advocaten van Unsworth weten dat hij krap bij kas zit. Ondanks de grote waarde van zijn bedrijven Tesla en SpaceX. Dat maakt het dus opmerkelijk dat hij na een aantal tweets besluit een miljoen dollar besteed aan het planten van bomen. Maar toch bedankt Elon, een miljoen bomen doneren is een goede zaak. Daar kan niemand omheen.

Reageer op artikel:
Opvallend: Elon ‘Treelon’ Musk krap bij kas maar doneert wel miljoen bomen
Sluiten