Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 3 mei 2019

Leaker bevestigt opvallende design Samsung Galaxy Note 10

Sinds de Galaxy Note Edge weten de vlaggenschepen van Samsung zich te onderscheiden middels gebogen schermranden. Met de Galaxy Note 10 gaat de Koreaanse techgigant die traditie nog extremer omarmen.

Samsung Galaxy Note 10

Althans, als we een doorgaans zeer betrouwbare leaker moeten geloven. De Galaxy S10 en Galaxy S10 Plus hebben zeer subtiele gebogen schermranden. Daardoor worden de dunne schermranden verder geaccentueerd.

Het resultaat is een iets verfijnder design, iets subtieler, dan de eerste gebogen schermranden van een paar jaar geleden.

Volgens de doorgaans zeer accurate leaker @UniverseIce krijgt de Galaxy Note 10 “agressievere gebogen schermranden dan de Note 7.”

Zo kan het merk weer meer onderscheid aanbrengen tussen de Galaxy S-serie en de Galaxy Note-serie. Zeker nu de Galaxy S10 Plus een fors scherm heeft, wordt het lastiger om de toegevoegde waarde te benadrukken van de Note 10.

Meer merken volgen

Hopelijk kan de Koreaanse techgigant ook softwarematig de extremere gebogen schermranden benutten. Opvallend genoeg beweert Ice Universe dat “meer dan één merk” Samsung zal volgen in dit aspect, met dus “agressievere gebogen schermranden.”

Het is een trend die in het verleden niet echt aansloeg, maar anno 2019 is het een trend die wellicht door meer partijen omarmd gaat worden als unique selling point.

Gecentreerde selfiecamera

Verder meldt de leaker dat de Samsung Galaxy Note 10 een kleinere hole-punch selfiecamera dan de Galaxy S10 krijgt. Vorige maand deelde hij nog in een tweet dat “Da Vinci symmetrisch is.”

Dat lijkt een cryptische boodschap te zijn, maar we weten al dat Da Vinci de codenaam van de Galaxy Note 10 is. Oftewel, waarschijnlijk is de selfiecamera van de Note 10 gecentreerd. In tegenstelling tot de selfiecamera van zowel de Galaxy S10 als de Galaxy S10 Plus. Wordt vervolgd!

🤩Check ook: Gelekte OnePlus 7 Pro beelden tonen scherm zonder schermranden

Reageer op artikel:
Leaker bevestigt opvallende design Samsung Galaxy Note 10
Sluiten