Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 29 jul 2017

Volgende Bugatti Chiron wordt eindelijk wel een hybrid

Eigenlijk hadden we het al verwacht van de huidige Bugatti Chiron supercar, maar in ieder geval zal het volgende model een hybrid worden. Omdat de auto’s van onder andere Ferrari, Porsche en McLaren deze kant al op zijn gegaan, is het wat vreemd dat Bugatti niet ook al de overstap heeft gemaakt. Maar de volgende dus..

Bugatti Chiron kan niet meer bereiken zonder hybride te worden

Bugatti CEO Wolfgang D├╝rheimer bevestigde dit nieuws in een gesprek met de website Autocar. Hij geeft aan dat het volgende model nog lang niet zal worden ontwikkeld, maar dat deze bijna zeker ook een elektrische motor erbij zal krijgen. De Chiron zou nu namelijk op het toppunt zijn van wat er bereikt kan worden met alleen een verbrandingsmotor. Ook geeft hij aan dat het nog wel te vroeg is om al te denken aan een volledig elektrische auto.

Bugatti Chiron

Bij verschijnen volgende Bugatti zijn we in het tijdperk van de elektrische auto

Hier zou Dürheimer misschien nog verder over na moeten denken, aangezien het nog zo lang duurt voordat de het volgende model van de productieband rolt. Een nieuwe Bugatti supercar zal in ieder geval niet in de komende acht jaar komen, aangezien het bedrijf dan bezig zal zijn met de productie van de huidige Chiron.

Bugatti Chiron

Mocht Bugatti besluiten ook nog een meer praktische versie van de auto uit te brengen, dan zouden we de vervanger van de huidige Chiron pas over 10 jaar kunnen zien. Volgens analisten en verschillende automakers zouden we dan allang zijn overgestapt op elektrisch rijden.

Mercedes bereidt zich al wel voor op de toekomst

Mercedes lijkt een stuk meer bezig met ontwikkelingen in de toekomst te zijn en bereidt zich alvast voor op de tijd van de zelfrijdend auto’s. Hoewel de huidige auto’s nog niet met alle technologische snufjes uitgerust mogen worden volgens de regelgeving, zouden de autonome auto’s al zo in 2020 op de wegen kunnen verschijnen.

Reageer op artikel:
Volgende Bugatti Chiron wordt eindelijk wel een hybrid
Sluiten