Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 19 mrt 2019

De opvouwbare iPhone van Apple gaat er mogelijk zo uitzien

Apple gaat mogelijk als laatste grote smartphone-producent aan de haal met een opvouwbare smartphone. Dit komt voort uit informatie en uitspraken die eerder dit jaar, en vorig jaar, zijn gedaan. We weten bijna zeker dat hij gaat komen, ook al is het laat, maar we hebben geen idee hoe het toestel eruit komt te zien. Iets waar verandering in komt door de grafische ontwerpen van Antonio De Rosa.

Zo ziet de opvouwbare Apple iPhone er mogelijk uit

Sinds de eerste patenten rondom een opvouwbare iPhone wordt al geroepen dat Apple pas in 2020 aan de haal gaat met het type smartphone. Waar elke grote fabrikant er dit jaar al mee aan de haal gaat, zal Apple de laatste uit die klasse zijn die het toestel op de markt brengt. We zagen de Samsung Galaxy Fold dit jaar tijdens Unpacked en maakte kennis met de Huawei Mate X op CES 2019. We hebben dus al een aardig idee wat voor opties er voor opvouwbare smartphones zijn. Apple gaat het, volgens dit patent, iets anders aanpakken en dat zorgt voor vraagtekens. “Hoe gaat de opvouwbare iPhone eruit zien?” Grafisch ontwerper Antonio De Rosa komt met een mogelijk antwoord.

Via 9to5Mac komen we achter het grafische concept dat Antonio geproduceerd heeft voor de opvouwbare iPhone. Apple gaat in 2020 pas aan de haal met het toestel en we zijn op dit moment voorzien van weinig informatie. Echter hebben we de toestellen van Samsung en Huawei als voorbeeld, welke ondersteund worden door een uitgelekt patent van Apple. Met die informatie is het onderstaande concept tot stand gekomen, waardoor we een redelijk beeld krijgen van het toestel. Al is een korreltje zout uiteraard wel op zijn plaats.

Als we goed naar de smartphone kijken, krijgen we het gevoel dat we te maken hebben met “het beste van twee werelden”. Het design lijkt namelijk op een perfecte combinatie tussen de Samsung Galaxy Fold en de Huawei Mate X. Daarnaast valt vooral op dat Antonio gebruik gemaakt heeft van een van de eerste iPhone XI concepten, welke beschikt over een camera-blokje.

Wanneer we het toestel te zien krijgen en wat het te bieden heeft, is op dit moment nog onbekend.

Reageer op artikel:
De opvouwbare iPhone van Apple gaat er mogelijk zo uitzien
Sluiten