Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Gadgets 15 aug 2020

Deze e-reader is niet alleen op te vouwen, maar ook te gebruiken als kladblok

We komen anno 2020 steeds meer opvouwbare producten tegen. We zien televisies die zichzelf rustig aan oprollen, maar krijgen ook te maken met opvouwbare smartphones. Wat dat betreft blijft de technologie zich ontwikkelen en zien we de markt groeien. Zo zijn we deze opvouwbare e-reader van E Ink tegengekomen en het is fantastisch.

Het gaat om de E Ink Note en het gaat om een opvouwbare e-reader. Maar daar blijft het niet bij. Het apparaat is namelijk niet alleen als digitaal boek, maar ook zeker als kladblok te gebruiken. Hoe tof is dat?

E Ink Note: opvouwbare e-reader

De E Ink Corporation is verantwoordelijk voor digitale papier technologie. Het is een technologie dat gebruikt wordt voor e-readers. Het zorgt ervoor dat het beeldscherm dat je gebruikt, heel veel lijkt op echt papier uit een boek. Het resultaat is zeker indrukwekkend te noemen, maar het bedrijf gaat een stap verder. Het toonde deze week in een video de E Ink Note. Of althans, een concept van het apparaat.

Het gaat om een e-reader met een opvouwbaar scherm. Op die manier kan jij je digitale boek ook daadwerkelijk openslaan als een boek. Iets dat vooral handig is wanneer je hem na gebruik op wil bergen. De E Ink Coporation is al enige tijd bezig met het ontwikkelen van de technologie, maar we weten nu ook hoe het er daadwerkelijk uit komt te zien. Als is het wel belangrijk om te weten dat het op dit moment om een prototype gaat.

Twee in één

Onderstaande video is afkomstig van de website GoodEReader.com. Deze website kon enige tijd met het prototype aan de slag en heeft dat dus vastgelegd. Hierdoor krijgen we een aardig beeld van het apparaat. We zien bijvoorbeeld dat het scharnier stevig oogt en dat er vijf knoppen zijn om het apparaat mee te bedienen. Er zitten ook twee lichtbalkjes verwerkt in het apparaat, om het scherm ook te kunnen verlichten.

Daarbij wordt het ook duidelijk dat je met de e-reader meer kan dan simpelweg tekst lezen. Het apparaat van E Ink is namelijk voorzien van Wacom technologie. Hierdoor is het mogelijk om notities te maken,  aantekeningen te noteren en bepaalde delen van een document te markeren. Uiteraard kan dat met een stylus die wordt meegeleverd met het apparaat.

Het ziet eruit als een fantastische e-reader, maar we moeten voorlopig nog even wachten op de gadget. Het gaat om een prototype en wanneer het daadwerkelijke product op de markt komt, dat is op dit moment nog niet bekend.

 

Reageer op artikel:
Deze e-reader is niet alleen op te vouwen, maar ook te gebruiken als kladblok
Sluiten