Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 08/05/2019

Google komt met opvouwbare Pixel (maar juich niet te vroeg)

Gisteren onthulde Google de Pixel 3A en Pixel 3A XL. Ondertussen werkt de zoekgigant aan de Pixel 4 en Pixel 4 XL. Daar blijft het echter niet bij, zo onthulde Google tijdens zijn jaarlijkse I/O-conferentie voor ontwikkelaars. Je kunt rekenen op een opvouwbare Pixel.

Opvouwbare Google Pixel

Dat heeft Mario Queiroz bevestigd. Hij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Pixel smartphones. Hij geeft toe dat Google werkt aan een opvouwbare smartphone, maar benadrukt ook meteen dat de zoekgigant nog geen haast heeft met stappen zetten in deze niche.

Hij wijst erop dat opvouwbare toestellen vooral aantrekkelijk zijn voor consumenten die een groot scherm van tabletformaat willen. Maar dat is volgens hem niet genoeg om consumenten gigantische bedragen neer te laten tellen. Want dat geldt nu voor het handjevol aangekondigde opvouwbare smartphones: ze zijn stuk voor stuk peperduur.

Voorlopig nog geen product

Google wil een product ontwikkelen waarvan mensen voelen dat ze het echt moeten hebben. Op dit moment zijn opvouwbare smartphones volgens Queiroz een nice-to-have. Duidelijke taal.

Nu de Galaxy Fold ook uitgesteld is vanwege technische mankementen, is het duidelijk nog geen prime time voor deze kersverse productcategorie. Daarmee heeft Google tevens meer tijd om zijn opvouwbare Pixel te perfectioneren. Geen half werkend prototype, maar een volwassen consumentenproduct. Volgens prominente onderzoeksbureau’s zullen opvouwbare smartphones in 2023 nog maar 5 procent van de totale markt voor premium smartphones beslaan.

Voorlopig blijft Google dus lekker experimenteren: “We zijn bezig met prototypes voor opvouwbare schermen en vele andere nieuwe technologieën, en hebben op dit moment geen producten om aan te kondigen. Vandaag focussen we ons enthousiasme op de nieuwe leden van de Pixel-familie, de te gekke en betaalbare Pixel 3A en Pixel 3A XL.” Aldus Mario Queiroz.

Meer Google?

Krijg je het warm van Google? Dan is onze podcast “WantKast” misschien wel iets voor jou. Elke week bespreken Thomas en Mark het grootste nieuws van de afgelopen week. Daarbij hebben ze het ook regelmatig over de ontwikkelingen rondom OnePlus!

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Reageer op artikel:
Google komt met opvouwbare Pixel (maar juich niet te vroeg)
Sluiten