De opvouwbare Huawei Mate X verschijnt nog deze maand

Naast de Samsung Galaxy Fold kunnen we in 2019 nog meer opvouwbare smartphones verwachten. De Huawei Mate X is zo’n smartphone en deze zien we mogelijk al voor het einde van deze maand. Mochten de meest recente geruchten kloppen, dan zien we redelijk wat wijzigingen in het originele plan van de Chinese techgigant.

Het gaat om een aantal grote wijzigingen die het toestel een iets andere vorm bezorgen. We hoeven niet te verwachten dat de Huawei Mate X, net zoals de Galaxy Fold, naar binnen vouwt gezien het feit dat dit gegeven hetzelfde blijft. Hiervoor lijkt de Chinese techgigant naar Samsung te hebben gekeken en de problemen die zich voordoen bij de Galaxy Fold. Volgens bronnen zet Huawei de gebruikerservaring op de eerste plek en heeft het een fragiel onderdeel van het toestel aangepast.

Huawei Mate X voorzien van de meest recente Kirin processor

Wat er precies met dit fragiele onderdeel gebeurt is kunnen we op dit moment nog niet precies zeggen. Wat we wel weten is dat de Huawei Mate X voorzien is van een andere processor dan we in eerste instantie dachten. Eerder werd er al gehint naar het feit dat er een Kirin 990, niet de Kirin 980, processor in het toestel bevestigd zou zijn. Dit werd een paar maanden geleden overigens niet aangekondigd door het bedrijf zelf, maar doordat het toestel werd uitgesteld naar het einde van 2019 is dit nu wel de verwachting.

De nieuwe Kirin 990 chipset is niet alleen sneller, maar werkt ook veel efficiënter met 5G. Iets dat de consument mag verwachting voor een smartphone die mogelijk toch wel met een hoge verkoopprijs gepaard gaat.

Knop ontvouwt het toestel

Kijken we naar de buitenkant van de opvouwbare Huawei Mate X, zien we dat er ook op dat gebied iets veranderd is aan het ontwerp. In een uitgelekte unboxing video is een knop te zien die het toestel uit zijn opgevouwen positie weet te bevrijden. Ook deze functie werd eerder al besproken in de wandelgangen en zou bedoeld zijn om de consument niet onnodig vele kracht op het toestel uit te laten oefenen.

In de video hieronder is te zien hoe dit werkt.

Last but not least: de Huawei Mate X zal gelanceerd worden in China. Dit gebeurt, zoals eerder gezegd, dus deze maand al. Over een internationale lancering wordt op dit moment nog niet gesproken. Wat we wel weten is dat de opvouwbare smartphone, door alle problemen tussen China en de Verenigde Staten, niet voorzien is van Google Play diensten. Iets wat ervoor zorgt dat de smartphone mogelijk een stukje minder interessant wordt voor de Europese markt.

 

Reageer op artikel:
De opvouwbare Huawei Mate X verschijnt nog deze maand
Sluiten