Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 12 jul 2018

‘iPhones van dit jaar zijn tussenstap naar opvouwbare smartphone’

Om de zoveel tijd duiken er weer nieuwe berichten op over een smartphonemaker die bezig zou zijn met opvouwbare toestellen. Onlangs was Apple weer aan de beurt en claimde een bron uit de industrie, dat de aankomende smartphones komen met verbeterde features als opstapje naar een opvouwbare iPhone.

Ook OLED display van LG

De bron liet in een gesprek met Korea Times weten dat Apple mogelijk binnenkort niet alleen van Samsung displays gaat afnemen, maar ook LG Display zal gebruiken als leverancier van de benodigde OLED schermen. De geavanceerde technologie, die in de iPhone X wordt gebruikt, zorgt er in combinatie met de OLED schermen voor dat er een grotere contrastomvang ontstaat en dat zwart echt zwart wordt. De bron geeft aan dat Apple dit jaar met drie nieuwe toestellen komt, maar dat we op een later tijdstip ook een opvouwbaar model kunnen verwachten.

opvouwbare iPhone

Opvouwbare iPhone in 2020?

Verschillende andere berichten geven ook aan dat Apple met een opvouwbare iPhone bezig is, maar niemand lijkt te weten wanneer we de smartphone kunnen verwachten. In April liet Bloomberg weten dat we nog twee tot drie jaar zouden moeten wachten. Aan de andere kant liet de Bank of America Merrill Lynch analist Wamsi Mohan in maart weten dat Apple bezig zou zijn met Aziatische leveranciers om het toestel in 2020 af te hebben.

Opvouwbare displays met notch

Naast Apple zouden onder andere Samsung, LG en Huawei ook bezig zijn met een opvouwbare smartphone. Het is de vraag wie als eerste met een goed werkend model zal verschijnen. Mocht de technologie er klaar voor zijn, zullen er binnen no-time waarschijnlijk overal opvouwbare toestellen verschijnen. Net zoals de verspreiding van de notch, die we zagen na de lancering van de iPhone X. Zouden de opvouwbare displays dan ook nog met een notch komen?

Hopelijk zal het opvouwbare toestel van Apple wel meer succes hebben dan de HomePod. Helaas beleeft de slimme speaker een belabberd 2018.

Inverse

Reageer op artikel:
‘iPhones van dit jaar zijn tussenstap naar opvouwbare smartphone’
Sluiten