Opvouwbare Microsoft Duo duikt op in het wild

De Microsoft Surface Duo is gespot in de SkyTrain in Vancouver, zo wordt duidelijk door een video die op YouTube verschijnt.

Vorig jaar werd de Surface Duo, een smartphone van Microsoft met twee schermen, onthuld. Er waren destijds, buiten de vormfactor en het ontwerp, nog weinig details over het toestel te vinden. Uiteindelijk was er de mogelijkheid om te zien hoe Android op de Surface Duo zou draaien en nu is het toestel te bewonderen in het wild.

Microsoft Surface Duo duikt op

In de video, van net iets minder dan twee en een halve minuut, is vooral te zien hoe de software zich gedraagt. Uiteraard is het ontwerp van de telefoon ook te zien, maar dat is in het geval van de Surface Duo niet de onzekere factor. Wat betreft het besturingssysteem zijn er nog veel onduidelijkheden en vragen.

Het is wat dat betreft dus interessant om te zien hoe het apparaat zich aanpast op het gebruik van de consument. Daarbij is vooral interessant om te zien hoe de smartphone zich staande houdt bij de switch tussen het gebruik van een enkel scherm en het gebruik van twee schermen.

Animaties niet klaar, multitasken prima

In de video speelt de persoon in kwestie een game op een scherm en wordt er vervolgens gewisseld naar Outlook. Het is duidelijk te zien dat de animaties voor de gebaren nog niet klaar zijn, maar tegelijkertijd worden er ook twee verschillende applicaties gebruikt op twee schermen. En dat lijkt moeiteloos te gaan.

In de video is ook een kleine mogelijkheid te vinden om de zogeheten “extended canvas” mode te bekijken. Dat is de modus waarin applicaties over twee schermen weergegeven worden.

Dat zal overigens niet de standaard worden voor ontwikkelaars, gezien het feit dat de gebruiker uiteindelijk kiest hoe ze de app willen gebruiken. Ontwikkelaars zullen dus applicaties moeten bouwen die gemaakt zijn voor een display, maar uiteindelijk wel op beide displays te gebruiken zijn.

Dat is dan ook de hele reden dat deze software in het leven geroepen is.

Reageer op artikel:
Opvouwbare Microsoft Duo duikt op in het wild
Sluiten