Mark Hofman
Mark Hofman Tech 13 mrt 2019

Opvouwbare Motorola RAZR: specificaties lekken uit

Eerder berichten lieten ons al inzien dat de opvouwbare Motorla RAZR het heel anders aan gaat pakken dan Samsungs Galaxy Fold en Huawei’s Mate X. Nieuwe leaks, die vandaag binnenkomen, laten overigens zien dat het verschil aanzienlijk groot is. Ondanks het feit dat Motorola het toestel waarschijnlijk als Verizon exclusive lanceert, is het zeker interessant om te zien hoe de producent het aanpakt. Zeker nu de specificaties uit lijken te lekken. 

Opvouwbare Motorola RAZR specificaties lekken uit

In eerdere patent-aanvragen kregen we al onder ogen dat Motorola zijn opvouwbare smartphone anders aan gaat pakken dan Huawei en Samsung. Zo zagen we het oude vertrouwde RAZR design, maar dan met een flexibel display en de features van vandaag de dag.

Samsung en Huawei hebben allebei opvouwbare smartphones onthuld met verticale scharnieren. De Motorola RAZR krijgt juist een horizontale scharnier, wat resulteert in een design dat doet denken aan klassieke klaptelefoontjes.

In plaats van een fysiek toetsenbord is de Verizon Motorola RAZR echter uitgerust met één groot flexibel touchscreen. Dat is al een onderscheidende factor, maar een nieuwe leak wijst erop dat de fabrikant het ook anders aanpakt onder de motorkap.

Verizon Motorola RAZR opvouwbare smartphone

In tegenstelling tot de Galaxy Fold en Mate X blijkt de RAZR voor bescheiden specs te gaan. Alle opvouwbare toestellen tot nu toe zijn peperduur, met prijskaartjes rond de 2000 dollar.

Lenovo kan zich onderscheiden door daar flink onder te zitten. Alles wijst erop dat ze dat ook gaan doen, want dit zijn geen flagship-specs:

De Snapdragon 710 zit onder de motorkap, met acht processor-kernen en de Adreno 615. De chip van Qualcomm belooft premium prestaties naar betaalbare smartphones te brengen.

Het is tevens de eerste non-800 Snapdragon-chip die bijvoorbeeld 4K HDR ondersteunt, maar het verschil met recente flagship-chips zoals de Snapdragon 855 blijft groot.

Door de kleinere vormfactor en het feit dat er maar één batterij nodig is, zou je kunnen beargumenteren dat de Snapdragon 710 meer dan genoeg is. De Fold en Mate X hebben twee batterijen.

Verder wijzen de gelekte specs op een 6.2-inch scherm, met een resolutie van 876 x 2142, een vrij smalle beeldverhouding. Het kleine scherm aan de buitenkant heeft een schermresolutie van 600 x 800. Daarop kun je een beperkt aantal functies gebruiken. Qua kleuren kun je naar verluidt kiezen tusssen wit, goud en zwart.

Het wordt interessant om te ontdekken hoe Lenovo de Verizon Motorola RAZR op de markt gaat brengen. Eerdere geruchten wezen op een prijskaartje rond de 1500 dollar, wat gezien de mid-range specs een vreemde zet zou zijn. Het merk zal ongetwijfeld willen profiteren van de nostalgie waarmee de RAZR wordt omgeven, maar met een dergelijke prijs zal de drempel wel erg hoog zijn…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Slashgear

Reageer op artikel:
Opvouwbare Motorola RAZR: specificaties lekken uit
Sluiten