Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 13 nov 2018

Opvouwbare Samsung Galaxy F schittert in conceptvideo

Na jaren aan speculatie en geruchten was het vorige week dan eindelijk zo ver. Samsung demonstreerde voor het eerst op het podium zijn opvouwbare smartphone-scherm. De Infinity Flex. De basis van Samsung Galaxy F.

Samsung Galaxy F

Het scherm kan buigen in het midden, zonder enige problemen, en dat honderdduizenden keren. Naar verwachting zal het scherm in maart op de markt komen in de vorm van de Samsung Galaxy F.

Ondertussen werkt de concurrentie ook hard aan zijn opvouwbare smartphone. Maar goed, de Galaxy F komt dus hoogstwaarschijnlijk naast de Galaxy S10 uit, als een soort premium optie.

Naar verwachting gaat de baanbrekende smartphone 1800 dollar kosten. Dat is een berg geld, maar tegelijkertijd is de technologie net nieuw en bracht de Koreaanse fabrikant onlangs nog een klaptelefoon uit die meer kost. Jup!

Maar hoe gaat de langverwachte smartphone er dan uit zien? Het model dat Samsung op het podium toonde was duidelijk een prototype, dat bovendien half bedekt was met een case.

Samsung Galaxy F Opvouwbaar

De bekende YouTuber Concept Creator pakte die beelden erbij, en ging aan de slag. Het resultaat is een conceptvideo van hoe de Samsung Galaxy F eruit kan gaan zien.

Omdat Samsung dus al het een en ander heeft getoond, is het niet één en al speculatie. Daardoor krijg je een geloofwaardig voorproefje op begin volgend jaar te zien.

Het hoogtepunt is het opvouwbare scherm. Een flexibele scharnier scheidt de voor- en achterkant van het toestel. De buitenkant bevat de selfiecamera, de achterkant een dubbele camera.

Wanneer het concept wordt uitgevouwen, lijkt het net een iPad Pro, maar dan met nog dunnere schermranden. De twee schermen hebben naar verluidt een diagonaal van 4.6-inch en 7.4-inch.

Zo hebben gebruikers zowel een zeer compacte als een zeer grote telefoon in hun zak. In theorie dus een win-win, zeker in de context van de steeds grotere flagships die maandelijks uitkomen.

Naar verluidt moet Samsung nog steeds het uiteindelijke design bepalen, dus niemand weet nog exact hoe het eindproduct eruit zal gaan zien. Sterker nog, volgens insiders moet de fabrikant nog uit vijf verschillende modellen kiezen.

Samsung pakt het in ieder geval meteen ambitieus aan. Het bedrijf gaat in 2019 minstens 1 miljoen exemplaren produceren.

Reageer op artikel:
Opvouwbare Samsung Galaxy F schittert in conceptvideo
Sluiten