Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 11 mrt 2019

Patent Samsung onthult aankomende antwoord op Huawei Mate X

Afgelopen Mobile World Congress stond vooral in het teken van de opvouwbare smartphone. Een trend die is afgetrapt met de Samsung Galaxy Fold en de Huawei Mate X. Twee opvouwbare toestellen die allebei op de markt komen, maar het toch totaal anders aanpakken.

Nieuwe opvouwbare Samsung Galaxy

Het grootste verschil tussen de twee toestellen is de manier waarop ze vouwen. De Samsung Galaxy Fold heeft een groot scherm aan de binnenkant, en een kleiner scherm aan de buitenkant. Je kunt het geheel dichtklappen als een boekje.

De Huawei Mate X vouwt juist naar buiten toe, waardoor je het grote scherm optimaal kunt benutten. Het resultaat is een Android smartphone die er een stuk moderner uitziet dan de Galaxy Fold X. Alsof de Galaxy nog een prototype is. Huawei deelde daardoor indirect een flinke tik uit.

opvouwbare smartphone
De Mate X

Althans, qua design. In de praktijk is de uitvoering van Huawei naar verluidt een stuk krasgevoeliger. Maar goed, Corning heeft daar binnenkort een oplossing voor, zoals je hier kunt lezen.

Samsung Galaxy Fold
De Galaxy Fold

Het antwoord?

Ondertussen zit Samsung niet stil. Een officieel aangevraagd patent onthult plannen voor de volgende opvouwbare Galaxy. Onlangs lekte al dat de Koreaanse techgigant plannen heeft voor twee nieuwe opvouwbare toestellen, met een totaal andere vormfactor.

Precies, waaronder een tegenhanger van de Huawei Mate X. Samsungs equivalent vouwt op dezelfde manier, met als resultaat een design dat erg doet denken aan de Mate X. Het is in ieder geval een grote verbetering ten opzichte van de Fold.

Samsung Galaxy opvouwbare smartphone
Het patent

Ook in deze nieuwe productcategorie blijkt een oude wijsheid te gelden: koop nooit een eerste generatie van een nieuw producttype. Het patent toont een flexibel segment, met een soort slider. Daardoor kan dit toestel, in tegenstelling tot de Fold, compleet plat gevouwen worden. Nog een opgelost probleem dus.

Maar goed, juich niet te vroeg. Voorlopig is dit nog enkel een patent, en patenten zijn geen garantie voor de toekomst. Gezien de context van de markt en Samsungs gelekte plannen is de kans echter zeer groot dat je hier naar de volgende opvouwbare Galaxy aan het kijken bent.

LetsGoDigital

Reageer op artikel:
Patent Samsung onthult aankomende antwoord op Huawei Mate X
Sluiten