Daniel Koster
Daniel Koster 28 apr 2016

Opvouwbare selfiedrone blijft automatisch in de lucht zweven en volgt je overal

De selfie is een begrip geworden. Echter is dat geklooi met een selfiestick verre van ideaal. Gebruik je oldskool je armen, dan sta je je in allerlei bochten te wringen om de perfecte selfie te maken. Gelukkig helpt de innovatieve wereld ons een handje. De Chinese startup Zero Zero Robotics ontwikkelde namelijk de ‘Hover Camera’. Dit is een selfiedrone die vanzelf in de lucht blijft zweven als je ‘m loslaat. Vervolgens volgt-ie jou overal. Cool! Wat trouwens ook een top apparaat is, is de Lily-drone, die je overal volgt om gave actiebeelden van je te schieten.

De selfiedrone is een feit

De Hover Camera is een drone van een nieuw kaliber. Het apparaat kent vier propellers en is van kunstmatige intelligentie voorzien. Hierdoor gaat-ie automatisch zweven als je ‘m loslaat. Je hoeft ‘m dus niet van de grond te laten opstijgen, dat is tof! En veilig ook, aangezien de drone een licht carbon beschermlaag kent met roosters om de vleugels heen. Dat is lang niet alles. Door de kunstmatige intelligentie volgt de drone wanneer-ie eenmaal in het luchtruim zweeft je overal. De drone beschikt namelijk over lichaams- en gezichtsherkenning. Zero Zero Robotics stelt zelfs dat de drone obstakels zoals bomen kan vermijden. Handig!

Als kers op de taart: opvouwbaar!

Als kers op de taart is de drone ook nog eens in te klappen. Zodoende is-ie gemakkelijk te vervoeren. De Hover Camera is voorzien van een Snapdragon 801-processor, dezelfde als die in telefoons als de Samsung Galaxy S5 zit. Via de bijbehorende iOS- of Android-app stuur je het apparaat aan. De camera is verder voorzien van 13 megapixels en een stabilisator. Hierdoor krijg je foto’s en video’s die zo min mogelijk zijn bewogen. De camera is van prima kwaliteit, aangezien je video tot een resolutie van 4K kunt schieten. Een minder puntje is de batterijduur. Het apparaat gaat namelijk maar een minuut of zeven mee.

De selfiedrone zou in de tweede helft van 2016 op de markt klomen. Zero Zero Robotics hoopt de eerste exemplaren voor de feestdagen te kunnen verschepen. Je kunt ‘m dan voor 530 euro op de kop tikken.

Reageer op artikel:
Opvouwbare selfiedrone blijft automatisch in de lucht zweven en volgt je overal
Sluiten