Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 17 mrt 2020

Eerste opvouwbare smartphone ter wereld krijgt een opvolger

De eerste opvouwbare smartphone ter wereld was niet afkomstig van Samsung of Huawei, maar kwam van Chinese display-fabrikant Royole. Het ging om de Flexpai en deze telefoon krijgt een opvolger.

Althans, dat is wat CEO Liu Zihong vandaag bekend maakt. Volgens hem kunnen we de nieuwe opvouwbare smartphone, genaamd de Royole Flexpai 2, op 25 maart 2020 verwachten.

Eerste opvouwbare smartphone krijgt een opvolger

Het bericht over een vervolg op de Royole Flexpai is overigens niet nieuw. Het bedrijf was van plan om deze tijdens het Mobile World Congress voor het eerst te tonen. Maar nu die grote technologiebeurs in Barcelona niet doorging wegens het coronavirus, doet het bedrijf het dus volgende week. Op 25 maart om precies te zijn.

Rond de MWC aankondiging liet Royole weten dat de Flexpai 2 voorzien zou zijn vlaggenschip-waardige prestaties en volgende generatie flexible technologie├źn. Nu maakt Zihong bekend dat de smartphone inderdaad voorzien wordt van een Snapdragon 865 processor en dual-mode 5G ondersteuning.

royole flexpai
De Royole Flexpai (Afbeelding: Royole)

In andere woorden: de Royole Flexpai 2 zou zomaar eens de krachtigste opvouwbare smartphone van de markt kunnen worden. De Samsung Galaxy Z Flip beschikt over vlaggenschip-waardige specificaties van een jaar geleden. De Motorola razr doet het met specs van een mid-range smartphone.

Duurzaamheid en beschikbaarheid

De grootste vraag is alleen wat Royole gaat doen op het gebied van ontwerp. Tot nu toe hebben opvouwbare smartphones, op het gebied van duurzaamheid, nog niet echt overtuigd. Ondanks het feit dat Samsung een stap vooruit deed met de komst van Ultra Thin Glass, ging er nog wel een plastic laag over het scherm om de boel te beschermen. Iets dat er alsnog voor zorgde dat het scherm redelijk snel krast.

En daarbij kunnen we, op het gebied van de Royole Flexpai, hopen op een iets aantrekkelijker scharnier. Want hoe erg we de innovatie ook kunnen waarderen, het oog wil ook wat.

De Royole Flexpai 2 ziet op 25 maart 2020 dus het daglicht en we zijn uiterst benieuwd naar de nieuwe smartphone. Royole was de eerste partij met een opvouwbare smartphone en we kijken uit naar de volgende stap. Ook hopen we, uiteraard, dat de telefoon dit keer wat breder uitgebracht gaat worden. De huidige variant is alleen in China verkrijgbaar.

Reageer op artikel:
Eerste opvouwbare smartphone ter wereld krijgt een opvolger
Sluiten