Opvouwbare smartphones Huawei en Xiaomi volgen Samsung

Nu we een aantal opvouwbare smartphones gezien hebben, zien we ook dat er trends opduiken voor de telefoons van de toekomst. De Samsung Galaxy Z Flip wordt gezien als een belangrijke mijlpaal in de smartphonegeschiedenis, omdat het een opvouwbaar apparaat is met een zogenaamde ultra thin glass (UTG).

Met ultradun glas bereik je als fabrikant dat je meer duurzaamheid kunt garanderen als het gaat om het glas van opvouwbare smartphones. Helemaal wanneer je hem vergelijkt met dezelfde soort telefoons die beschikken over een plastic scherm. Dat dunne glaslaagje (of je daar nu je twijfels bij zet of niet) neemt toe in populariteit, als we de nieuwste geruchten mogen geloven. Een tipgever op Weibo, de Chinese variant van Twitter, meldt namelijk dat zowel Huawei als Xiaomi werken aan een opvouwbare telefoon die eveneens beschikt over UTG.

Samsung Galaxy Z Flip vouwbaar scherm
De Galaxy Z Flip (Afbeelding: Want/Dominick Vietor)

Opvouwbare smartphones met ultradun glas

Dat glas moet worden gebruikt voor opvouwbare schermen of zogenoemde surround screens. Omdat Huawei momenteel al enkele opvouwbare smartphones op de markt uitgebracht heeft, is het niet vreemd dat het bedrijf de ogen open houdt om te kijken of er betere opties beschikbaar zijn. Xiaomi is hier een vreemde eend in de bijt. Het bedrijf heeft namelijk nog geen opvouwbaar toestel uitgebracht. Wel is duidelijk dat er achter de schermen gewerkt werd aan een prototype.

Xiaomi heeft vorig jaar wel de Mi Mix Alpha uitgebracht. Dat toestel heeft een scherm dat zich om de body wikkelt. Dat zou mogelijk het surround screen kunnen zijn waar de tipgever het over heeft. Echter, ultradun glas is niet net zo beschermend als beschermend glas, waardoor we er niet van uitgaan dat Xiaomi het glas op die manier gebruikt.

Hoe het ook zit: de Galaxy Z Flip heeft nog een laagje plastic die het breekbare, ultradunne glas moet beschermen tegen een valpartij of twee. Helaas is het zo dat die bovenlaag nog steeds vatbaar is voor krassen. De vraag is nu hoe concurrentie als Huawei en Xiaomi hiermee omgaan.

Reageer op artikel:
Opvouwbare smartphones Huawei en Xiaomi volgen Samsung
Sluiten