Mark Hofman
Mark Hofman Tech 28 mrt 2019

VIDEO: opvouwbare Xiaomi smartphone duikt wederom op

Samsung wist hoge ogen te gooien met de Galaxy Fold, Huawei met de Mate X. Echter is het Xiaomi die, qua verwachtingen en design, de meest indrukwekkende opvouwbare smartphone in bezit heeft. De techgigant heeft het toestel wellicht nog niet op de markt gebracht, maar een nieuwe video laat wederom zien waar de gigantische hype vandaan komt. 

Video toont wederom indrukwekkende Xiaomi smartphone

Waar Huawei en Samsung begin dit jaar uiterst interessante opvouwbare smartphones introduceerden, was het Xiaomi die alle aandacht kreeg. De producent heeft zijn opvouwbare smartphone nog niet officieel onthult of uitgebracht, maar toonde wel al een kleine demonstratie in een video. Eindstand: het toestel ziet er vele malen strakker uit en is nóg indrukwekkender dan de Fold of de Mate X. Iets wat in een gloednieuwe video wederom bevestigt lijkt te worden.

De Chinese techgigant heeft ons een tweede teaser gegeven voor hun opvouwbare smartphone. Een naam of releasedatum heeft het toestel nog niet, maar is nu al wel een van de meest interessante opvouwbare smartphones van de markt te noemen. Iets wat in de 10 seconde durende video overigens wederom te zien is. We zien de double-fold in actie in combinatie met verschillende swipe-gebaren. In tegenstelling tot de Galaxy Fold vouwt dit toestel aan twee kanten van het scherm naar binnen. Iets wat ervoor zorgt dat het middelste gedeelte van het display als smartphone kan functioneren.

Veel details hebben we nog niet van de Xiaomi smartphone, maar de techwebsite iGyaan lijkt te melden dat een prijskaartje van $999 ermee gepaard gaat. Uiteraard is deze informatie alles behalve officieel en moeten we nog maar zien of dit waar is. De Galaxy Fold kost bijvoorbeeld $1980 en Huawei’s Mate X zo’n $2600. Het verschil is, naar ons idee, simpelweg te groot om dit als reële optie te zien. Mocht Xiaomi het wel voor elkaar krijgen, dan kunnen we toch wel zeggen dat de strijd inmiddels gestreden is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
VIDEO: opvouwbare Xiaomi smartphone duikt wederom op
Sluiten