Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 4 jan 2019

Opvouwbare Xiaomi tablet onthuld in gelekte hands-on video

In 2019 zien we Samsung dan eindelijk haar opvouwbare smartphone, in de vorm van de Galaxy Fold, op de markt verschijnen. Maar waar de producent druk bezig is met de technologie, zijn er ook concurrenten die ermee aan de haal gaan. Uren nadat betrouwbare leaker Evan Blass de eerste foto van de Galaxy S10 deelde, komt de beste man ook nog met een hands-on video. Een filmpje die geheel gericht is op een opvouwbare tablet van Xiaomi. 

Hands-on video toont opvouwbare Xiaomi tablet

Evan Blass, een betrouwbare en gerespecteerde bron op het gebied van leaks, deelde gisteravond de eerste echte foto van de Galaxy S10. Echter had de beste man nog meer te melden en deelde hij ook een hands-on video. Niet van diezelfde Galaxy S10, maar van een opvouwbare tablet. Althans, het begint als een tablet en eindigt in het formaat van een smartphone. Het is dezelfde technologie die Samsung ons twee maanden geleden toonde voor de Galaxy F.

Doordat het apparaat draait op Xiaomi’s MIUI 10, gaat Blass ervan uit dat het om een Xiaomi product gaat. In de eerste twintig seconde van de video zien we de werking van de tablet, wat letterlijk niets bijzonders toont. De magie gebeurt echter een paar seconde later wanneer de zijkanten van het apparaat naar binnen worden gevouwen. Het scherm buigt flexibel mee en verkleint het formaat van de tablet aanzienlijk. Sterker nog: we hebben vanaf dat moment gewoon te maken met een smartphone.

Korreltje zout

We hebben uiteraard te maken met een pittig staaltje technologie, maar we moeten het wel met een korreltje zout nemen. Evan Blass meldt dat hij geen enkele manier heeft om de echtheid van de video te bevestigen. Echter mengt Ishan Agarwal, de leaker die toestellen als de OnePlus 6T McLaren Edition lekte, zich ook in het gesprek. Tegenover PhoneArena meldt de bron dat hij kort geleden een mail heeft gekregen over exact hetzelfde apparaat.

Kortom: het kan geen kwaad om deze video met een korreltje zout te nemen. Dat de technologie op deze manier gaat werken staat vast, maar of Xiaomi ook echt met dit apparaat op de markt komt is nog maar de vraag. Feit blijft wel dat wanneer twee betrouwbare bronnen zoals Blass en Agarwal melding maken over het apparaat, dat er dan zonder twijfel een grote kern van waarheid in zit.

Reageer op artikel:
Opvouwbare Xiaomi tablet onthuld in gelekte hands-on video
Sluiten