Daniel Koster
Daniel Koster 11 okt 2016

Simpel opzetstuk voor op je kraan laat je 98 procent minder water gebruiken

Water lijkt zo vanzelfsprekend, maar met al die mensen die er dagelijks bijkomen op deze aardbol is dat steeds minder het geval. De hoogste tijd om eens goed op ons waterverbruik te gaan letten. Het goede nieuws is dat je dat niet eens zelf hoeft te doen, want dat regelt dit opzetstuk voor je.

Wonderbaarlijk opzetstuk voor je kraan

Wij vinden het nog even lastig te geloven, maar het klinkt wel goed. Volgens de ontwerpers van de Altered:Nozzle kun jij namelijk 98 procent van je watergebruik verminderen. Nou ja, 98 procent van het waterverbruik van je kraan verminderen. Het enige dat jij nodig hebt is dit simpele doch effectieve opzetstuk voor je kraan.

Nogmaals, wij vinden 98 procent lastig te geloven. Echter geloven we wel dat je flink water kunt besparen. Het opzetstuk gebruikt namelijk veel minder water. Dit komt omdat er een soort waterwolk uit de kraan komt. Het water bestrijkt zodoende een groter oppervlak terwijl er minder water uit de kraan komt. Hierdoor kun je gemakkelijk en zonder al te veel water te verspillen bijvoorbeeld je handen wassen.

Normaliter heb je vrij weinig aan die krachtige, grote straal. Dat wordt op deze manier handig opgelost. Je wilt alleen niet altijd zo’n mistwolk uit je kraan laten komen. Soms moet je bijvoorbeeld afwassen. Dan kun je ook gemakkelijk een sterkere straal bewerkstelligen door aan het opzetstukje te draaien. Je bespaart dan alsnog 85 procent van het water, stellen de ontwikkelaars.

Bespaar nog meer water!

Het meest ideale is dat-ie gewoon op je huidige kraan past. Doordat het apparaat er prima uitziet is-ie zodoende een goedkope en gemakkelijke oplossing. Goed voor het milieu én goed voor je portemonnee dus. De Altered:Nozzle is een Kickstarterproject dat succesvol is afgerond. Je kunt het opzetstuk vanaf december hier bestellen en zal dan rond de vijftig euro kosten. Wil jij nog meer water besparen? Dan is het een goed idee om te plassen onder de douche. Ook helpt de Nebia-douchekop die volgens hetzelfde principe werkt.

Reageer op artikel:
Simpel opzetstuk voor op je kraan laat je 98 procent minder water gebruiken
Sluiten