Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 19 aug 2019

Xbox One-klassieker Ori and the Blind Forest komt naar de Nintendo Switch

Vandaag hield Nintendo een nieuwe Nintendo Direct met daarin aandacht voor verschillende indie-games. Het was een video met veel titels die voorbij kwamen. Als je houdt van games die net wat anders doen, dan zijn er zeker veel titels bij die je interesseren. Ik hield het voornamelijk in de gaten voor de games die wel gemaakt zijn door Indie-ontwikkelaars, maar een Triple A-allure hebben. Eén van die games is zonder twijfel Ori and the Blind Forest, welke als een zogenaamde Definitive Ediiton naar de Nintendo Switch wordt gebracht.

Ori and the Blind Forest naar de Nintendo Switch

Ori and the Blind Forest is een game die oorspronkelijk in 2015 werd uitgebracht op de Xbox One. De game moet later dit jaar een vervolg krijgen op dat platform en de pc. Maar mocht je hem destijds hebben gemist, dan is deze Nintendo Switch-versie natuurlijk de moeite waard. Heel erg lang hoef je daar overigens niet op te wachten, want de game verschijnt op 27 september. Hieronder zie je de aankondigingstrailer van de game.

Ori and the Blind Forest laat je kennismaken met het personage Ori, die leeft in het bos van Nibel. Ori leidt daar een mooi leven, totdat het bos op een dag wordt bedreigd en er dieren zijn die uitsterven. Als speler word je daar ook mee geconfronteerd en laat de ontwikkelaar zien een mooi verhaal te kunnen vertellen zonder lange dialogen. Wat volgt is een game die verschillende Metroidvania-achtige elementen kent. Gaandeweg leer je nieuwe vaardigheden en ben je zodoende klaar om sterkere vijanden te verslaan en puzzels op te lossen.

De Definitive Edition van Ori and the Blind Forest moet verschillende extra elementen aan de game toevoegen. Zo zijn er twee extra vaardigheden, meerdere moeilijkheidsgraden en de mogelijkheid om tussen gebieden te fast travelen. Wil je meer lezen over alles dat te maken heeft met de Nintendo Switch? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Xbox One-klassieker Ori and the Blind Forest komt naar de Nintendo Switch
Sluiten