Originele Star Wars stukken vanaf vandaag in veiling

Het leek even stil rondom de populaire sci-fi franchise, maar sinds The Mandalorian is Star Wars weer helemaal hot. Uiteraard zijn er nu allerlei partijen die op deze hype inspelen en merchandise aanbieden. Zo ook het bekende veilinghuis Sotheby’s. Zij gaan de komende weken namelijk allerlei spullen uit de eerste drie films aanbieden.

De collectie ‘Star Wars Online’ bevat onder andere kunstwerken en klassiek speelgoed uit de originele trilogie. Er zijn er bijvoorbeeld actiefiguren van belangrijke personages zoals Luke Skywalker, Han Solo, en Princess Leia, in stijl van A New Hope, The Empire Strikes Back en Return of the Jedi.

Originele Star Wars trilogie centraal in prestigieuze veiling

De actiefiguren zullen naar verluidt nog in de originele verpakking zitten, wat volgens veel Star Wars fans een verplichte specificatie is. Het meest interessante stuk uit het aanbod is waarschijnlijk het plastic prototype van de Stormtrooper-helm, dat mogelijk een bedrag tussen de 35.000 en 70.000 pond gaat opleveren.

Een compleet overzicht van de betreffende items is te vinden op de website van Sotheby. De veilingen zullen vandaag van start gaan en tot 13 december duren.

We hebben uiteraard zelf ook even rondgekeken, maar kwamen tot onze verbazing geen enkel oud filmscript tegen. Dit lijkt misschien geen item waar veel vraag naar is, al heeft er onlangs wel een Star Wars script op eBay gestaan. Het ging hier om het scenario voor de aankomende film, dat een van de acteurs per ongeluk had laten slingeren.

The Rise of Skywalker

Naast het recente The Mandalorian is er natuurlijk ook nog een ander Star Wars project onderweg, namelijk The Rise of Skywalker. Dit is de langverwachte afsluiter op Skywalker saga, die al sinds 1977 loopt.

De nieuwe film zal vanaf 18 december in de bioscoop te zien zijn. De meest recente trailer kun je hier checken. Daarnaast is deze tv-spot wat ons betreft ook het bekijken waard.

Reageer op artikel:
Originele Star Wars stukken vanaf vandaag in veiling
Sluiten